Iltalehti: Pohjanmaan poliisilaitoksella työskennellyt pariskunta tappeli poliisiyhdistyksen mökillä – Ylikonstaapelille tuomio

Käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan ylikonstaapelin pahoinpitelystä 30 päiväsakkoon, kertoo Iltalehti.

Ylikonstaapelille ja hänen avovaimolleen tuli väkivaltainen riita poliisiyhdistyksen mökillä Sotkamon Vuokatissa viime vuoden huhtikuussa.

Pariskunnasta molemmat työskentelivät tapahtuma-aikaan samalla poliisiasemalla Pohjanmaalla.

Kumpikaan osallisista ei tehnyt tapahtuneesta itse ilmoitusta, mutta nainen oli eräässä tilanteessa puhunut asiasta kollegalleen. Kyseinen konstaapeli näki naisen olkapään ruhjeet ja sai kuulla, että avomies oli ne aiheuttanut Vuokatin mökillä.

Kollega teki asiasta ilmoituksen esimiehelleen. Tämä puolestaan teki päätöksen aloittaa esitutkinta epäillystä pahoinpitelystä.

Vaasan hovioikeus vahvisti Pohjanmaan käräjäoikeuden tammikuussa antaman tuomion.

Miehen täytyy korvata entiselle puolisolleen 800 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta sekä myös naisen oikeudenkäyntikulut.

Avovaimo ei saanut tuomiota

Ylikonstaapeli oli tarttunut puolisonsa ranteisiin ja olkapäihin sillä seurauksella, että naisen olkapäihin syntyi puristuksesta ruhjeita.

37-vuotias nainen syyllistyi niin ikään myös pahoinpitelyyn. Hän raapi tapahtuma-aikaisen avomiehensä käsivarsia, joihin tuli ihorikkeitä.

Käräjäoikeus katsoi, ettei kyse ollut naisen väittämästä hätävarjelusta. Miehen lailla myös nainen olisi voinut toimia tilanteessa toisin.

Oikeus otti kuitenkin huomioon tapahtumien alkutilanteen sekä sen, että naiselle syntyi ruhjeita. Näistä syistä käräjäoikeus jätti naisen rangaistukseen tuomitsematta.

Nainen ei ole enää Pohjanmaan poliisilaitoksen palveluksessa. 56-vuotias ylikonstaapeli on sitä vastoin edelleen poliisivirassa.

Ylikonstaapeli joutuu vastaamaan tapahtumasta virkamiesoikeudellisesti

Pohjanmaan poliisipäällikkö Kari Puolitaival kertoi Iltalehdelle tuntevansa tapauksen, mutta ei ole vielä saanut nähdäkseen hovioikeuden ratkaisua.

Pahoinpitelyyn syyllistynyt ylikonstaapeli joutuu vastaamaan tapahtuneesta myös virkamiesoikeudellisesti.

– Mahdolliset seuraamukset jotka voivat tulla tällaisessa kyseeseen ovat varoitus, määräaikainen viraltapano tai viraltapano, totesi poliisipäällikkö Puolitaival Iltalehdelle.

– Tieto tuomiosta tulee hovioikeudesta meille. Sen jälkeen meidän oikeudellinen yksikkömme käsittelee tällaisen asian automaattisesti.

Hovioikeuden tuoreelle ratkaisulle voi yrittää hankkia valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Määräaika valitusluvan pyytämiseen päättyy 9. heinäkuuta. Mikäli korkein oikeus ei valituslupaa anna, saa käräjäoikeuden tuomio lainvoiman.

– Mahdolliset seuraamukset astuvat voimaan tuomion saatua lainvoiman.

Kommentoi