Ilves iski Tallinnassa jatkoa SaiPan synkälle alkuvuodelle

HELSINKI/TALLINNA

Ei löytynyt Virostakaan pelastusta SaiPan syöksykierteelle jääkiekkoliigassa. Lappeenrantalaiset jäivät jo yhdeksännen kerran joulun jälkeen pisteettä hävittyään kotiottelunsa Tallinnassa Ilvestä vastaan maalein 1–4.

Tamperelaisten voittomaalin toisessa erässä viimeisteli torniolaislähtöinen puolustaja Tuomas Salmela, jolle osuma oli runkosarjassa kauden toinen ja liigauran kolmas. Juniorina vuosia Ruotsin puolella Tornionlaakson maisemissa kiekkoillut Salmela, 24, on pelannut runkosarjassa 98 liigaottelua.

–  Tuntui välillä, että vastustajan maali oli noiduttu. Onneksi jääkiekko oli tällä kertaa reilu, ja voitimme, kommentoi Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä.

Sarjakolmoseksi kiilautunut Ilves on jäänyt tapaninpäivän jälkeisissä 11 ottelussaan vain kertaalleen pisteettä. Tondiraba-areenassa runsaan 3  500 katsojan edessä Ilves myllytti laukaustilastoon ylivoimansa merkiksi lukemat 64–26.

–  Ilves oli ihan perusasioissakin parempi. Se näkyi siinä, että jouduimme ottamaan liian paljon jäähyjä, komppasi SaiPa-luotsi Tero Lehterä.

SaiPan ainokaisen viimeisteli viime kaudella syntynyttä yhden kauden maaliennätystään (13) sivuava laitahyökkääjä Joni Nikko, 25.

– Olimme perässä joka osa-alueella. Tunnelmahan oli ihan hyvä, vaikka viime vuonna oli halli täynnä porukkaa. Henkilökohtaisesti on ollut pidempi pätkä heikompaa. Kunhan koko joukkue saisi parannettua, nousisivat yksilötkin esiin, kommentoi 11 peräkkäisen maalittoman ottelun suman katkaissut Nikko.

Kommentoi