Mikael Granlund osui taas – Nashville heräsi peliin vasta Vancouverin 4–0-johdossa

WASHINGTON

Mikael Granlund jatkaa tehokasta peliään Nashville Predatorsin uuden valmentajan John Hynesin komennossa. Granlund teki maanantain vierasottelussa Vancouveria vastaan kauden 13:nnen maalinsa, mutta Vancouver raapi pelistä sarjapisteet maalein 6–2.

Ottelu oli erityisen karu kokemus Predatorsin suomalaisille maalivahdeille. Pekka Rinne aloitti, mutta valmentaja otti hänet vaihtoon toisen erän alussa, kun Tanner Perason vei kotijoukkueen 4–0-johtoon.

Rinne oli ennättänyt tehdä siihen mennessä vain 13 torjuntaa. Rinteen korvanneelle Juuse Sarokselle kertyi vajaassa kahdessa erässä 15 torjuntaa, ja Vancouver onnistui tekemään hänen vahtivuorollaan kaksi maalia lisää.

–  Sanoin Pekalle, ettei kyse ole hänen pelistään, kun kutsuin hänet maalilta, Hynes kertoi NHL:n nettisivuilla.

–  Meidän oli pakko alkaa pelata paremmin hänen edessään, mutta se toteutui valitettavasti vasta, kun Juuse tuli maalille.

Asenne löytyi toisessa erässä

Valmentajaa sapetti pudotuspelipaikasta kamppailevan joukkueen asenne, kun taisteluvire löytyi vasta neljän maalin tappioasemassa.

–  Meidän on keksittävä, miten saamme joukkueen oikeaan tunnelmaan ja miten vire löydetään jo ensi erässä, Hynes totesi.

–  Olen edelleen vakuuttunut, että kyse on vain henkisestä asenteesta ja siitä, ettei se ole kohdillaan heti pelin alussa.

Granlund viimeisteli Nashvillen 2–4-kavennuksen ennen toisen erän puoliväliä. Hän syötti päädystä kiekon puolustaja Dante Fabbrolle, ja iski tämän siniviivalaukauksen paluukiekosta limpun ruotsalaisvahti Jacob Markstömin selän taakse.

Maali oli Granlundille jo seitsemäs Hynesin valmennuksessa. Pelintekijänä tunnettu Granlund on heittäytynyt ratkaisijan rooliin vuodenvaihteen jälkeen, ja Hynes on palkinnut tehokkuuden isommalla peliajalla.

Granlund on koonnut alkuvuoden 17 ottelusta kahdeksan tehopisteen saaliin seitsemästä maalista ja yhdestä syötöstä.

Islanders löi Capitalsin - Kom arov maalintekohommissa

Jääkiekkoliiga NHL:ssä New York Islanders on voittanut kotijoukkue Washington Capitalsin 5–3.

Ottelun ensimmäisessä erässä nautittiin maali-ilakoinnista, sillä tauolle siirryttiin Islandersin johtolukemissa 3–1. Ottelun kaksi ensimmäistä maalia kirjasi nimiinsä Islandersin kanadalainen Anthony Beauvillier.

Myös toisessa erässä nähtiin yhteensä neljä maalia. Suomalaistähti Leo Komarov pääsi toisen erän alussa maalinteon makuun, kun hän veti kiekon rannelaukauksella Capitalsin maalivahdin taakse.

Toisen erän viimeiset maalit tekivät Capitalsin tanskalainen Lars Eller ja yhdysvaltalainen T.J. Oshie. Washingtonin maalikiri ei yltänyt viimeiseen erään, jossa ei nähty yhtäkään maalia.

Vaikka pelin ensimmäiset erät olivat maalijuhlaa, jäi NHL-yleisö vielä odottamaan yhden virstanpylvään saavuttamista. Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on kahden osuman päässä 700 NHL-maalista. Vain seitsemän pelaajaa on onnistunut rikkomaan 700 maalin rajapyykin. Ottelu oli toinen putkeen, jossa Ovetshkinin lavasta ei nähty maaleja.

Barkov pisteille

Aleksander Barkovin tähdittämä Florida Panthers jäi jälkeen Philadelphia Flyersista, vaikka ensimmäisen erän alussa Panthers johti ottelua. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1–1-lukemissa. Lopulta peli päättyi Flyersin hyväksi 4–1.

Ottelun ensimmäisestä osumasta Barkov kahmi itselleen syöttöpisteen. Maalin teki MacKenzie Weegar.

Viimeisessä erässä Claude Giroux viimeisteli Philadelphian voiton tekemällä joukkueen neljännen maalin tyhjiin.

Arizona Coyotes voitti Montreal Canadiensin 3–2, kun Arizonan maalilla huhki Antti Raanta. Hän torjui ottelussa 26 kertaa.

Ensimmäinen erä päättyi Montrealin johtoasemissa, mutta Arizona nousi tasoihin toisessa erässä. Peli oli pitkään 2–2-tilanteessa, ja ratkaisua saatiin odottaa viime hetkille asti. Arizonan Jakob Chuychrun lämäsi kiekon Montrealin vahdin selän taakse Coyotesin pelatessa ylivoimalla.

Kommentoi