Italia varmisti EM-paikan kaatamalla Kreikan – Liechtenstein teki palveluksen Huuhkajille

ROOMA

Italia on varmistanut paikkansa ensi vuoden jalkapallon EM-turnauksessa. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaava Italia sinetöi kisapaikan kaatamalla Kreikan kotonaan Roomassa 2–0.

Ottelu oli puoliajalla tasan, mutta Jorginho vei Italian johtoon pilkulta tunnin pelin jälkeen. Federico Bernardeschi teki sinipaitojen toisen maalin.

Italia on voittanut EM-karsinnoissa kaikki seitsemän otteluaan ja voittaa varmuudella J-lohkon. Lohkokakkosena oleva Suomi on yhdeksän pisteen päässä.

EM-paikan vakuuttava nappaaminen merkitsee Italialle jonkinlaista kunnianpalautusta edellisten MM-karsintojen katastrofin jälkeen. Italia jäi tuolloin rannalle MM-kisoista ensi kertaa 60 vuoteen.

–  Olen todella ylpeä tästä aikaisesta kisapaikan varmistamisesta, ei kannata unohtaa, missä olimme vain 15 kuukautta sitten. Fanien täytyy nyt nauttia tästä hetkestä. Meidän täytyy olla tyytyväisiä, koska joukkue pelaa hyvin, sanoi Italian päävalmentaja Roberto Mancini.

Vuoden 2004 Euroopan mestarin Kreikan karsintataival jatkuu lohduttomana. Kreikka on voittanut vain yhden seitsemästä ottelustaan ja on enää vain teoriassa mukana taistelussa EM-paikoista.

Armenia puolestaan jäi 1–1-tasapeliin Liechtensteinin vieraana, mistä on apua Suomelle. Voitto olisi nostanut Armenian tasapisteisiin lohkokakkosena olevan Suomen kanssa. Nyt Armenia ja Bosnia-Hertsegovina vaanivat kahden pisteen päässä Huuhkajista.

Armenia johti Vaduzissa pitkään, mutta Yanik Frickin maali 72. minuutilla toi Liechtensteinille pisteen.

Ramosin juhlailta pilalle

F-lohkossa Espanjan täydellinen saldo rikkoutui Oslossa, jossa se joutui viime hetken maalin takia tyytymään tasapeliin Norjan kanssa.

Espanja johti ottelua Saul Niguezin toisen puoliajan alussa iskemällä maalilla, mutta voitto karkasi käsistä lisäajan neljännellä minuutilla. Kepa Arrizabalaga rynni Omar Elabdellaouin kumoon ja Joshua King toimitti Norjalle vihelletyn rangaistuspotkun maaliin.

–  On todella tuskallista menettää pisteitä viime sekunneilla. On mutkikasta pelata joukkuetta vastaan, joka tietää, että tappio veisi käytännössä mahdollisuudet, sanoi Espanjan kapteeni Sergio Ramos.

Ramosille Norja-ottelu oli uran 168:s maaottelu Espanjan paidassa. Sillä hän rikkoi Iker Casillasin ennätyksen.

Tasapeli piti Norjan EM-haaveet elossa. Norja on lohkossa neljäntenä, neljä pistettä Ruotsista ja kolme pistettä Romaniasta. Ruotsi murskasi lauantaina Maltan vieraissa 4–0 ja Romania haki Färsaarilta 3–0-voiton.

Espanja johtaa lohkoa viidellä pisteellä ennen Ruotsia, jonka se kohtaa tiistaina Solnassa.

Tanskalle tärkeä voitto

D-lohkossa Tanska paranteli asemiaan lyömällä tärkeässä ottelussa Sveitsin 1–0. Yussuf Poulsen teki Kööpenhaminassa ottelun ainokaisen 85. minuutilla.

Tanska nousi tasapisteisiin lohkoa johtavan Irlannin kanssa, joka sai tyytyä maalittomaan tasapeliin Georgian vieraana.

Sveitsi on neljän pisteen päässä kärkikaksikosta, mutta on pelannut ottelun vähemmän.

Kommentoi