Jesse Joensuu ratkaisi Jokereille voiton Novosibirskissa

HELSINKI

Jesse Joensuu iski Brian O'Neillin syötöstä maalin runsas minuuttia ennen peliajan päätöstä ja ratkaisi Jokereille 4–3-vierasvoiton Sibir Novosibirskista KHL-jääkiekkoliigassa. Jokerit palaa Helsinkiin voitettuaan vieraspelikiertueensa kaikki kolme peliä.

Jokerit rynnisti avauserässä 2–0-johtoon Sami Lepistön ja Ahti Oksasen maaleilla, mutta Sibir vaihtoi Harri Säterin tilalle maalille Aleksei Krasikovin ja tuli tasoihin, kun Juuso Puustinen ja Aleksandr Shorov iskivät toisen erän puolivälissä runsaassa puolessatoista minuutissa maalit.

Henri Ikonen palautti Jokerit johtoon ajassa 35.51, mutta Viktor Komarov tasoitti 64 sekuntia myöhemmin. Pian tämän jälkeen kiekko oli jälleen Jokerien maalissa, mutta videotarkistuksen jälkeen Sibirin osuma hylättiin potkumaalina.

Kolmas erä oli jäähyä toisen perään, kun peli muuttui kovaotteiseksi ja tunteet porisivat.

Jokereilta puuttuivat Mikko Lehtonen, Marko Anttila ja Veli-Matti Savinainen, jotka olivat matkustaneet Suomeen valmistautumaan Linnan juhliin. Jokerit joutui pelaamaan viidellä puolustajalla, kun kokoonpanosta puuttuu Teemu Eronen henkilökohtaisen syyn ja Oliver Lauridsen loukkaantumisen vuoksi.

Kommentoi