Johaug menee menojaan hiihtocupissa, jatkoi ylivoimaansa Davosissa

HELSINKI

Norjan Therese Johaug jatkoi ylivoimaansa maastohiihdon maailmancupissa Sveitsin Davosissa. Norjalaistähden ei tarvinnut ottaa jalkaa kaasulta 1  600 metrin korkeudessa, vaan hän piti kovaa vauhtia alusta lähtien.

–  Tunsin, että ollaan korkealla, mutta pystyin hiihtämään tasapainoisen kilpailun, Johaug kuvasi uutistoimisto NTB:lle.

Johaug on taipunut muille vain maailmancupin sprinteissä, jos hän on niihin osallistunut. Pidemmät, niin sanotut normaalimatkat, ovat olleet Johaugin suvereenia hallintaa.

Davosissa Johaug kukisti toiseksi hiihtäneen maannaisensa Heidi Wengin runsaalla puolella minuutilla. Yhdysvaltain Jessica Diggins oli kolmas 36,4 sekuntia Johaugia hitaampana.

Krista Pärmäkoski hiihti viidenneksi ja kertoi Hiihtoliiton äänitallenteessa aloittaneensa liian lujaa, mikä kertautui matkan varrella. Hän hävisi Johaugille 53 sekuntia.

–  Kisoja on tullut paljon, mutta nyt saan hetken hengähtää. Perusharjoittelulla saan kropan valmiiksi Tour de Skin koitoksiin, Pärmäkoski sanoi.

Kuudenneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen jatkoi hyvää alkukauttaan ja oli kuudes. Ero Johaugiin venähti yli minuuttiin.

–  Meno tuntui alusta asti jaksavalta, Davosissa vapaalla hiihtotavalla aiemminkin onnistunut Niskanen valotti Hiihtoliiton tallenteessa.

Kommentoi