Iivo Niskanen lipesi harmikseen palkintopallilta: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta vedin ohi"

NOVE MESTO/HELSINKI

Iivo Niskanen kommentoi kitsaasti Nove Meston takaa-ajoa. Hän lähti matkaan rohkein tavoittein, mutta taipui 15 kilometrin kilpailun loppupuolella toiselta sijalta viidenneksi. Perttu Hyvärinen lähti taipaleelle kuudentena ja kiri maaliin seitsemäntenä.

Niskanen joutui päästämään takaa lähteneet norjalaiset Johannes Hösflot Kläbon, Simen Hegstad Krügerin ja Sjur Röthen edelleen. Venäjän Aleksandr Bolshunov karkasi paalupaikalta ylivoimaiseen voittoon.

–  Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta vedin ohi. Oma virhe, Niskanen muotoili tunnelmansa Ylen tv-haastattelussa.

Niskanen taisi viitata sanoillaan suksiinsa, jotka ilmeisesti jäätyivät kilpailun loppupuolella. Hän hiihti ylämäkiä latujen sivussa ja yritti potkia suksien pitoaluetta jäästä puhtaaksi. Sukset näyttivät lipsuvan, eikä luistokaan ollut yhtä hyvä kuin norjalaisilla.

–  Ei varmaan ollut paras suksi, Niskanen myönsi kysyttäessä, mutta piti vastuun itsellään.

Edellispäivänä Niskanen tunsi kuntonsa teräväksi, muttei enää takaa-ajossa.

–  Yritetään treenata ja päästä kuntoon, Niskanen sanoi jatkostaan.

Hyvärinen onnistui kahdesti

Hyvärinen hiihti Nove Mestossa parhaat maailmancupin starttinsa. Hän oli tyytyväinen takaa-ajoon, vaikka menetti kilpailussa yhden sijan.

–  Hyvät kaksi päivää. Tähän sijoitukseen pitää olla tyytyväinen, mutta oli aika kova päivä.

Hyvärinen koki lähteneensä matkaan liian rohkeasti.

–  Alku oli ehkä napsun ahne ja se pikkasen kostautui, Hyvärinen sanoi.

–  Päivä oli haastava ja hiihto raskasta, sillä en ollut aivan palautunut edellisestä päivästä.

Myös Ristomatti Hakola oli hyvässä vireessä. Hän starttasi matkaan sijalla 18 ja nousi kuusi sijaa 12:nneksi.

Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa

Norjan Therese Johaug jatkoi ylivoimaansa maastohiihdon naisten maailmancupissa, kun hän voitti Tshekin Nove Mestossa käydyn takaa-ajokilpailun. Hän lähti kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan taipaleelle 32,7 sekunnin etumatkalta ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa ja pudotti venäläisen lopputuloksissa yli minuutin päähän.

–  Olen todella iloinen, ja kunto on erittäin hyvä tällä hetkellä, Johaug kertoi kenttähaastattelussa.

Reilusti tasatyöntöosuuksia sisältäneellä radalla Johaug piti yllä kovaa matkavauhtia. Kärkikaksikon takana kilpailu oli kovaa, kun Norjan Heidi Weng yritti puolustaa lauantain kolmatta sijaansa. Sijoilta 4–7 lähtenyt takaa-ajojoukko Yhdysvaltojen Jessica Diggins, Norjan Ragnhild Haga, Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Suomen Krista Pärmäkoski lähtivät tavoittamaan Wengiä.

Tasainen nippu pysyi hetken kasassa, mutta lopulta vain Östberg pääsi Wengin kantaan ja pudotti maannaisensa neljänneksi maaliviivalla. Pärmäkoski puristi viidenneksi.

–  Lähdimme tosi kovaa liikkeelle. Jos olisin pysynyt Östbergin perässä, niin olisi ollut sauma (palkintokorokkeelle), mutta toiselle kierrokselle lähdettäessä piti antaa helppoa, Pärmäkoski kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

Pärmäkosken jälkeen seuraavaksi parhaat suomalaiset olivat Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen. Niskanen sivakoi hyvän vajaan puolituntisen ja nousi 11. sijalta seitsemänneksi. Kyllönen nousi kolme sijaa 15:nneksi. Vilma Nissinen oli 30:s ja Johanna Matintalo 35:s.

Kommentoi