Jokerit palasi KHL:ssä kotipeleissään voittokantaan

HELSINKI

Jokerit nousi makeaan jatkoaikavoittoon jääkiekon KHL-liigassa, kun se löi Admiral Vladivostokin 4–3. Riemukas yksityiskohta oli Ässät-taustaisen hyökkääjän Mika Niemen harvinainen maali, joka syntyi 40 ottelua kestäneenrutikuivan jakson jälkeen.

–  Kieltämättä se vähän pyörii mielessä, mutta ei sitä auta miettiä, Niemi myönsi.

Niemi, 31, vaelsi synkän mustassa tunnelissa pitkään, aina 6. marraskuusta 2018 asti, jolloin hän viimeisteli osuman Severstalia vastaan vieraissa.

Edellisen osumansa Helsingissä Jokerien kausikorttilaisten edessä Niemi iski 63 peliä sitten syyskuussa Metallurg Magnitogorskia vastaan.

Kuluvan kauden 26 ottelua porilaistaustainen keskushyökkääjä suti ennen torstaita kiikaritehoilla 0+0 ja tehosaldolla –10.

–  On täytynyt vaan luottaa, että se (maali) jossain vaiheessa tulee, Niemi aprikoi.

Niemen 1–1-tasoitus syntyi avauserässä toisen porilaistaustaisen pelaajan eli Veli-Matti Savinaisen avittamana. Savinainen ajoi kiekon kera röyhkeästi Admiralin maalille, ja Niemi sai iskeä maalivahdin torjuman kiekonlähietäisyydeltä etunurkasta sisään.

–  Savinainen on tuttu äijä. Toivotaan, että tarjoilu pelaa jatkossakin, Niemi mietti.

Savinaisen murjaisu

Ässissä kiekkoaakkoset oppinut Niemi juhli kasvattajaseurassaan liigamestaruutta keväällä seitsemän vuotta sitten. Tästä Savinainen kuittaili äänekkällä kommentoinnillaan Jokerien pukukopissa.

–  Viimeksi kun me olemme juhlineet maalia, se tapahtui 2013 Porin Ässissä. Heitettiin hanskat, kypärät, paidat ja kaikki, kun voitettiin mestaruus, Savinainen hauskuutti.

Niemen piste-ennätys liigassa syntyi porilaisseurassa kaudella 2014–15, jolloin 60 ottelun summaus oli 8+38=46. Seuranneella Kärppä-kautena Niemen pinnat olivat 14+24=48.

Jokereissa ja KHL:ssä Niemi pelaa neljättä kauttaan, ensimmäinen sesonki oli tehopistein mitattuna tuottoisin, kun hän kokosi tililleen 56 runkosarjapelissä kertymän 9+11=20.

–  Toivotaan, että se lähtisi tässä pisteiden valossa ja peliotteet paranisi. Kun ratkaisupelit tulee, että kaikki olisivat parhaimmillaan, Niemi ennakoi.

Kommentoi