Jokerit palasi voittojen tielle KHL:ssä –  idän kärkijoukkue pehmeni Helsingissä

HELSINKI

Jokerit ylsi riemukkaaseen saalistukseen KHL-jääkiekkoliigassa, kun se löi itäisen konferenssin ykkösen Avtomobilist Jekaterinburgin 4–2. Vain yhden edellisistä viidestä pelistä voittaneen Jokerien keltapunaisten kotipeliasujen ensiesittely sujui liekehtivästi Saku Mäenalasen debyytissä.

–  Iso päänahka, Jokerien Jesse Joensuu kiteytti.

–  En tiedä, oliko paidan värillä mitään merkitystä, mutta toivottavasti fanit tykkäsivät. Mielestäni Saku pelasi tosi hyvin.

Torniossa syntynyt ja viidellä kaudella Kärpissä pelannut Mäenalanen, 25, edusti edellisellä sesongilla NHL-seura Carolina Hurricanesia. Jokereissa häntä odotti heti iso vastuu, sillä kookas laitahyökkääjä istutettiin samaan ketjuun Henrik Haapalan ja Petri Kontiolan rinnalle. Trio sai aikaan hyviä aihioita hyökkäyspäässä, mutta tehopisteet kasaantuivat joukkuetovereille.

Jokerien kapteenin Peter Reginin ja Joensuun kanssa ketjun muodostanut yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses näytti ajoin pitemättömältä, vaikka kahden syöttöpisteen kylkeen ei maaleja syntynytkään.

–  Pisteet on pitkälti ne, jotka hyökkäysketjun määrittävät, Joensuu puntaroi.

Tärkeä maali

Jokerien onnistumisesta painottaa se, että kaksi edellistä otteluaan 0–1-lukemin hävinnyt Avtomobilist aloitti kamppailun 8 521 katsojan edessä ärhäkästi. Vierasjoukkue rokotti isäntiä välittömästi puolustuspään harhasyötöstä 1–0-maalilla, mutta sitten Jokerien peli äkisti rullasikin kuin toiveuni. Seurasi kaksi nättiä viimeistelyä, ja Jokerit johti 2–1 ennen ensimmäistä eräsummeria.

Toisessa erässä venäläisvieraille tarjoutui mahdollisuus kirin käynnistämiseen. Jokerit jäähyili perätysten kolmen kaksiminuuttisen verran. Kerran Avtomobilist pääsi pyörittämään ylivoimaa kahden pelaajan ylivoimalla 26 sekunnin verran.

Pian myös Jokerit sai saumansa vastustajan osittain päällekkäisten kakkosten myötä, mutta Joensuun kauden avausosuma syntyi vasta heti sen perään tasaviisikoin.

–  Kun kymmenen peliä pelaa ja pääsee ylivoimallekin, niin tarvitsee noita maalejakin, Joensuu myönsi.

Kommentoi