Huuhkajien joukkueenjohtajalle kävi erhe: Petteri Forsell unohtui pelaajalistasta – EM-paikkansa varmistanut Suomi päättää karsintaurakkansa illalla Kreikkaa vastaan

ATEENA

Petteri Forsell ei ole Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kokoonpanossa illan Kreikka-ottelussa.

Syynä on, että A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Lennart Wangelille oli käynyt inhimillinen virhe. Forsellin nimi oli jäänyt uupumaan Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle ilmoitetusta pelaajalistasta.

Sen sijaan listassa oli loukkaantuneen Jasse Tuomisen nimi. Unohduksen takia Forsell ei voi pelata Kreikkaa vastaan.

–  Olen puhunut Petterin kanssa. Hän otti asian ihan ok. Harmittaa silti vietävästi, Wangel sanoi.

Pitkään joukkueenjohtajana olleen Wangelin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hänelle käy nyt nähty unohdus.

Maajoukkueen johto yritti vedota Uefaan, jotta Forsell olisi voitu nimetä ryhmään jälkikäteen. Uefa ei kuitenkaan suostunut pyyntöön.

Kreikan ja Suomen välinen EM-karsintaottelu alkaa kello 21.45. Lopputurnauspaikkansa varmistanut Suomi päättää Ateenassa karsintaurakkansa.

Joronen aloittaa maalilla

Päävalmentaja Markku Kanerva on julkistanut avauskokoonpanonsa illan vierasotteluun. Lopputurnauspaikkansa varmistanut Suomi päättää karsintaurakkansa Ateenassa, jossa ottelu alkaa kello 21.45.

Suomen maalilla Jesse Joronen korvaa tähänastiset EM-karsintaottelut pelanneen Lukas Hradeckyn. Puolustuslinjaan on merkitty Jukka Raitala, Joona Toivio, Leo Väisänen ja Sauli Väisänen.

Molemmat Väisäset ja Toivio ovat pääasialliselta pelipaikaltaan keskuspuolustajia, joten on mielenkiintoista nähdä, miten Kanerva ryhmityksensä asettaa.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivuilla Sauli Väisänen on merkitty toiseksi laitapuolustajaksi. Mahdollisesti laitapakkina kuitenkin pelaa Raitalan lisäksi Toivio tai Leo Väisänen.

Molemmat Väisäset nousevat uusina niminä avaukseen perjantain Liechtenstein-peliin verrattuna.

Myös keskikentän ryhmitys on pieni kysymysmerkki. Keskikentälle on Uefan sivuilla merkitty Robin Lod, Joni Kauko, Glen Kamara ja Rasmus Schüller.

Heistä Kauko, Kamara ja Schüller pelaavat normaalisti keskikentän keskustassa. Kärkeen on merkitty Teemu Pukki ja Simon Skrabb. Kauko, Schüller ja Skrabb ovat uusia avauksen nimiä Liechtenstein-kamppailuun verrattuna.

Todellisuudessa Pukki saattaa olla yksinäisenä kärkenä, jolloin Skrabb tulisi toiseksi laitapelaajaksi ja Kauko olisi keskikentällä Kamaraa ja Schülleriä ylempänä.

Kreikka aloitti karsinnat heikosti

Voitolla Suomi todennäköisesti petaisi itselleen paikan lohkoarvontojen kolmoskorissa. Tasapeli tai tappio jättäisi Suomen neloskoriin.

Kreikka aloitti karsinnat heikosti, mutta on voittanut kaksi viime peliään. Ensin kaatui Bosnia-Hertsegovina kotona ja sitten Armenia vieraissa.

Kesällä päävalmentajaksi tullut John van 't Schip on uudistanut Kreikan maajoukkuetta rajusti.

Lopputurnausmahdollisuutensa Kreikka on menettänyt, sillä lohkosta etenevät kisoihin Italia ja Suomi.

Kommentoi