Valtava tulipalo Pietarsaaressa – kaatopaikan palavista renkaista leviää terveydelle vaarallista savua, ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto

Pietarsaaressa syttyi myöhään sunnuntai-illalla valtava tulipalo vanhalla kaatopaikalla. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä pysymään alueella sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon isosta rengaspalosta tulevan sankan savun vuoksi. Savu voi levitä arvaamattomasti, joten vaara-alueena on koko Pietarsaaren kaupunki.

Hengenvaaraa savusta ei aiheudu, mutta se voi ärsyttää ihmisiä. Asiasta on annettu vaaratiedote.

– Se on normaali käytäntö, ettei esimerkiksi työpaikkaliikenteessä ihmetellä, mistä savu tulee, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Joni Kontio sanoo.

– Kehotamme ihmisiä noudattamaan varovaisuutta ulkona liikkuessa. Ilmastointikoneet kannattaa esimerkiksi kouluissa sulkea, jos paikalle sattuu savu laskeutumaan. On vaikea ennakoida, minne savu tuulen mukana laskeutuu, Kontio sanoo.

Jäterengaskasa syttyi palamaan Pietarsaaren vanhan kaatopaikan alueella Pikkumörvikintiellä (Lillamörviksvägen) sunnuntai-illalla ennen kello 23.

– Paloalue on valtava: se on kooltaan 100 metriä leveä ja syvyys on 20 metriä. Palavaa ainetta, kumia ja kumirouhetta on erittäin hankala sammuttaa. Voi olla, että joudumme käyttämään vaihtoehtoisia sammutustapoja, kuten peittämään paloaluetta hiekalla, Kontio sanoo.

Alueella liikkumista on vältettävä. Palon sammuttaminen kestää todennäköisesti pitkälle maanantai-iltaan.

Pietarsaaren ohikulkutie eli tie 749 oli yöllä suljettuna palopaikan lähellä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Lisää aiheesta

Kommentoi