Kaksi Jehovan todistajien kokouspaikkaa myynnissä Pohjanmaalla

Jehovan todistajat myyvät kokouspaikkansa Vöyrillä ja Maalahdessa. Maalahden kokouspaikka tuli juuri myyntiin. Vöyrin kokouspaikka on jo myyty.

Tiedotteen mukaan myynnit liittyvät Suomen alueelliseen muutokseen, joka muuttaa myös kokoontumistilojen tarvetta. Muutoksen myötä Vaasan seurakunnat kasvavat.

Maalahden seurakunnan jäsenet pitävät jo osan kokouksistaan Vaasassa, missä todistajilla on kaksi suurempaa valtakunnansaliksi kutsuttua kokouspaikkaa. Kun Maalahden sali myydään, kokoustoiminta siirtyy kokonaan Vaasaan, missä kokouksia pidetään suomen, ruotsin, englannin, espanjan ja ranskan kielillä.

– Oma valtakunnansali Maalahdessa oli aiemmin hyödyllinen, mutta nyt on oikea aika siirtyä kokoontumaan Vaasaan. Vaasassa meillä on käytössä hiljattain remontoitu ja erittäin korkealuokkainen valtakunnansali. Se sopii erinomaisesti nykyajan kokousmenetelmiin, joissa hyödynnetään digitaalisuutta. Lisäksi on tietenkin mukava olla osa suurta seurakuntaa ja tavata kokouksissa enemmän ystäviä, kertoo Ingmar Ahlqvist paikallisesta Jehovan todistajien seurakunnasta.

Myös Vöyrissä osa kokouksissa on jo pidetty suuremmalla valtakunnansalilla Munsalassa. Jatkossa kokoustoiminta siirtyy kokonaan Munsalaan.

– Haluamme hyödyntää olemassa olevia kokouspaikkojamme paremmin, mutta sen lisäksi maan sisäinen muuttoliike on tuonut ihmisiä kasvukeskuksiin. Jollain pienemmällä paikkakunnalla voi taas käydä niin, että kokouspaikalle ei ole enää samaa tarvetta kuin oli aiemmin, kertoo myyntiryhmän jäsen Markus Lahtinen.

Maalahden sali sijaitsee Maalahden keskustan läheisyydessä ja se valmistui vuonna 1985. Salissa on noin 50 paikkaa ja rakennukseen kuuluu myös kirjasto ja reilut eteis- ja wc-tilat. Noin viiden tuhannen neliön tontilla oleva kiinteistö on julkisessa myynnissä.

Vöyrin Rekipellon kylässä sijaitseva sali myytiin joulukuussa paikalliselle rakennusyritykselle.

Jehovan todistajilla on Suomessa lähes 300 seurakuntaa ja noin 210 omaa kokouspaikkaa.

– Kokouspaikkoja ei myydä taloudellisista syistä. Pyrimme siihen, että salit ovat sellaisissa paikoissa, että ne palvelevat parhaiten alueen ihmisiä ja seurakuntia. Myös salien varustelua parannetaan. Yritämme pysyä tässäkin ajan hermolla, Lahtinen kertoo.

Kommentoi