Kalevi Saukkonen sai 2000 maratonia täyteen

Raisiolainen Kalevi Saukkonen on tehnyt jotain suomalaisittain lyömätöntä.

Hän on juossut maratoneja 84 000 kilometriä eli kaksi kertaa maapallon ympäri. Lauantaina Helsingin Paloheinässä 73-vuotias maratonharrastaja taivalsi maratonin 2 000. kerran.

Saukkonen on Suomen määrätilaston suvereeni valtias. Toisena oleva Hans Mannsten on juossut 700 maratonia vähemmän. Koko maailmassa vain kaksi saksalaista on juossut useamman maratonin kuin Saukkonen.

– Ei 2 000 maratonia tunnu erikoisen mahtavalta. Enemmänkin muut ovat haaveilleet, että saavuttaisin rajapyykin, kertoo puhelias mutta vaatimaton Saukkonen Urheiluliiton tiedotteessa.

Saukkonen juoksi Paloheinässä maratonin kymmenien muiden maratonien keräilijöiden kanssa. He kiersivät reilun viiden kilometrin lenkin kahdeksan kertaa. Saukkonen lähti matkaan aamulla kello 4.30 ja saapui maaliin kuusi tuntia ja 56 minuuttia myöhemmin.

Palkinnoksi Saukkonen sai metrin korkuisen pokaalin sekä kehystetyn valokuvan, jossa hän poseeraa sotilaspuvussa. Taulussa lukee "Tuntematon Sotilas".

– Tekstiksi sopisi paremmin tuntematon potilas. Tämän jälkeen minua pidetään entistä hullumpana. Tässä hulluudessa on se hyvä puoli, että tässä voi vahingoittaa vain itseään, Saukkonen vitsailee.

Kommentoi