KalPa oli tyly vieras JYPin kotikaukalossa – ”Olimme ihan toista maata”

JYVÄSKYLÄ

Kuopion KalPa palasi voittokantaan jääkiekkoliigassa lauantaina kyykättyään vajaa vuorokausi aiemmin kotihallissa sarjajumbo Sportia vastaan. KalPa kellisti Järvi-Suomen derbyssä JYPin maalein 4–1.

–  Oli kyllä hieno tasonnosto eilisestä. Se peli oli tosi hengetön, mutta nyt olimme ihan toista maata. Ei paljon nollapelin karkaaminen haittaa. Olen äärimmäisen tyytyväinen joukkueen peliin, KalPa-vahti Eero Kilpeläinen summasi.

Kuopiolaisjoukkue karkasi johtoon toisen erän alussa Tommi Jokisen osumalla. Päätöserässä Matti Järvinen vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle, kunnes Petrus Palmu toi JYPin pelin mukaan.

JYP yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia kahteen otteeseen, mutta Janne Keränen ja Kai Kantola kaunistelivat tyhjään maaliin KalPan voittolukemia.

JYP on nyt hävinnyt neljä ottelua peräjälkeen, joista kolme kotikaukalossa.

–  Peli-ilme oli parempi kuin edellisessä ottelussa. Laitoimme kaikki likoon, mutta peli on vähän liikaa pakottamista. Helpot pomput ovat nyt tiukassa. Tappio näillä lukemilla on aika tyly, Palmu kommentoi.

Voittonsa myötä KalPa vankisti asemiaan sarjataulukon yhdeksännellä tilalla.

–  En voi olla kuin valtavan ylpeä ja kiitollinen joukkueelle. Porukka näytti, mitä sitoutuminen tällä tasolla vaatii. Se oli ensiarvoisen tärkeää, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen sanoi.

Kommentoi