Kaupunginvaltuutettu: Kauhavalle on kehitettävä oma saattue koululaisille

Kauhavan kaupunginvaltuutettu Eero Paavola (kesk.) on huolissaan koululaisten turvallisuudesta koskien turvapaikanhakijoita. Hän haluaa lapsille ja nuorille oman saattueen, kun nämä kulkevat Keskustan koululta LSK Business Parkille ja takaisin.

– Englantilaiset kehittivät saattuejärjestelmän kauppalaivojen suojaksi ensimmäisessä maailmansodassa. Historian kuuluisin saattue on PQ17, joka tuhoutui vuonna 1942 melkein viimeiseen laivaan asti Jäämerellä. 35 kauppalaivasta perille pääsi vain 11. Nyt Kauhavalla on alettava kehittää omaa saattuejärjestelmää, koska kaupunginhallitus päätti tasaäänin 6–6 ottaa turvapaikanhakijat LSK Business Parkille, Paavola toteaa.

– Kortesjärvisen puheenjohtajan Heikki A. Hakalan ääni ratkaisi ja Kanta-Kauhavan riemuksi annettiin businessmiehille miljoonat ja yläkoulun lapsille vuosisadan lahja. Noin 1/3 yläkoulua on LSK:lla. Nyt sinne pölähtää satoja turvapaikanhakijoita todennäköisesti kahden viikon sisällä. Silloin yläkoulu ja vastaanottokeskus ovat samoissa tiloissa, jopa osin samoissa rakennuksissa. Kuuden päättäjän omaatuntoa ei kolkuttele oppilaiden tuntema turvattomuus. Tämä tilanne on uskomaton. Kauhavan koululaitos on muutenkin sekaisin ja nyt tämä vielä lisäksi. Voi vain kuvitella lasten vanhempien tunnelmat tämän päätöksen jälkeen.

Paavola haluaa joukon turvamiehiä lapsia saattamaan.

– Turvamiehet saattavat koululaisia Keskustan koululta LSK Business Parkille ja takaisin. Matkaa on suorinta tietä vajaat 1,5 kilometriä. Aivan pian lähtevät liikkeelle Kauhavan omat saattueet LSKB1 ja sitten LSKB2. Toivotaan, ettei yhdellekään käy, kuten kävi PQ17:lle, Paavola sanoo.

Kommentoi