Podcast: S-kiekon ”Grand Old Man” kertoo vuosista, jolloin jääkiekkoa yritettiin Seinäjoella saada Maila-Jussien helmoihin – 1980-luku oli kuumaa huumaa

SEINÄJOKI

Seinäjoen S-Kiekko täyttää ensi viikolla 40 vuotta. Seura perustettiin 31. tammikuuta vuonna 1979. Sitä ennen seinäjokelaisessa jääkiekkoilussa kärvisteltiin kahdeksan vuotta ilman seuraa Kiekko-Veljien lopetettua toimintansa 1970-luvun alussa.

Jääkiekkoa yritettiin ensin saada mahtiseura Maila-Jussien helmoihin, mutta tavoite ei toteutunut. Nurmon Jymyllä oli kiekkotoimintaa, mutta Seinäjoelle haluttiin oma seura parempien kehitysmahdollisuuksien, ennen kaikkea tekojään, toivossa.

S-Kiekko aloitti kolmosdivisioonasta luonnonjäillä, mutta 1980-luvulla seura oli jo lähellä nousta toiseksi ylimmälle sarjaportaalle, silloiseen I-divisioonaan eli nykyiseen Mestikseen. Jouppilanvuorella noussut tekojääkaukalo oli avainasia kehityksen kannalta.

Koko ajan seuran toiminnassa on jatkuvasti mukana ollut vain yksi henkilö. Hän on valmentajaguru Keijo Korpiniemi, joka muistelee Podcastissa seuran ankeita alkuaikoja, 80-luvun kuumaa huumaa ja sanoo mielipiteensä nykytilanteesta.

Lisää aiheesta

Kommentoi