Pasanen täytti unelmansa ja keilasi MM-mitalin, välierätappio toi pronssin

HELSINKI/LAS VEGAS

Keilaaja Sanna Pasanen avasi aikuisten arvokisojen mitalitilinsä ja saavutti pronssia Las Vegasissa naisten MM-kisoissa. Pasanen hävisi Masters-välierissä Kolumbian Maria Rodriguezille 1–2.

Paimiolaisen Pasasen mitali varmistui jo välieriin yltämisellä, mutta mitalin väri ratkesi neljän parhaan huipennuksessa. Välierässä Pasanen voitti avaussarjan 232–223 ja hävisi toisen 221–257. Ratkaisevan kolmannen sarjan kolumbialainen sinetöi lopun neljällä kaadolla 216–210.

–  Onhan tämä aika hienoa, ja on kaikkensa antanut olo. Tietysti tuo välierä harmittaa, kun tuntui, että tänään voisi mennä päätyyn asti, Pasanen kertoi Keilailuliiton tiedotteessa.

Porilaista Giants-seuraa edustava Pasanen kertoi haaveilleensa mitalista urallaan.

–  Nyt tuli ensimmäinen naisten arvokisamitali ja vieläpä MM-kilpailuista. Tämä merkitsee minulle paljon, hän tunnelmoi.

Kultamitalin vei Singaporen Cherie Tan, joka voitti Rodriguezin finaalissa 2–0 (203–201, 258–217). Tan kilpaili tammikuussa Helsingissä Ballmastersissa, jossa hän sijoittui toiseksi Joonas Jehkisen takana. Ballmastersissa naiset ja miehet kilpailevat samassa kisassa.

MM-kisoissa pronssilla palkittiin myös Yhdysvaltojen Danielle McEwan, jonka Tan pudotti jatkosta välierissä.

Edellisestä naisten mitalista 10 vuotta

Naisten MM-kisojen edellinen henkilökohtainen suomalaismitali on Krista Pölläsen singlepronssi vuodelta 2009. Maailmanmestaruudesta kilpailtiin silloinkin Las Vegasissa.

Suomalaiskeilailulle kesä toi kaksi aikuisten arvokisamitalia. Alkukesällä miesten EM-kisoissa Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen keilasivat EM-hopeaa parikilpailusta Saksassa.

Ensi vuoden elokuussa miehet keilaavat EM-mitaleista Helsingissä. Naisten EM-kisat ovat Tanskan Aalborgissa kesäkuussa.

--

Juttua on korjattu 1.9. klo 10.30: Krista Pölläsen pronssi tuli singlestä, ei Mastersista

Kommentoi