Kerrostalon tulipalon syttymissyyn selvittely jatkuu

Tulipalo tuhosi pahoin pienkerrostaloa Vaasassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kerrostalon toinen puoli tuhoutui palossa ja tekniset tutkijat ovat paikalla tutkimassa syttymissyytä.

– Tiedossa on, että palo lähti sisätiloista. Meillä on arvio syttymisen syystä, mutta ennen tutkinnan valmistumista emme vielä tiedota asiasta, tutkinnanjohtaja Eero Välimäki sanoo.

Palo syttyi Pursimiehenkadun ja Perämiehenkadun kulmassa sijaitsevassa rakennuksessa ennen aamu kahta. Rakennuksesta evakuoitiin tai pääsi omin avuin ulos ainakin viisi ihmistä. Pohjanmaan pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Jörgen Lang kertoi keskiviikkona (Pohjalainen 19.8.), ettei kukaan loukkaantunut.

Pohjanmaan pelastuslaitos siirsi jälkivartioinnin kiinteistölle keskiviikkona neljän aikaan päivällä.

– Luovutimme vartioinnin keskiviikkona neljän aikaan päivällä palovartiointiyhdistyksen henkilölle, joka valvoi kerrostaloa torstain aamukahdeksaan asti, Lang kertoi.

Asukkaat ovat päässeet käymään jo asunnoissaan. Välimäki sanoo, että joissakin asunnoissa oli jotakin tavaraa säilynyt, toiset olivat tuhoutuneet täysin. Rakennuksen asukkaat on sijoitettu tilapäismajoitukseen.

Rakennuksen tulevaisuus on vielä avoin. Välimäki sanoo, että ainakaan talon palanutta puolta ei voi korjata.

– Olen itse käynyt talossa, ja näin maallikon silmin arvioisin, ettei taloa saa korjattua. Vaikka toinen puoli talosta säilyi palolta, toisen puolen rakenteet ovat tuhoutuneet. Savuhaittaakin on luultavasti ullakolla ympäriinsä.

Kommentoi