Kersantti Mannio on illan suurin keihässuosikki

Lehtimäen Jyskeen Ari Mannio heitti itsensä yleisurheilun EM-kilpailun tämäniltaisen keihäsfinaalin suurimmaksi suosikiksi.

Etenkin Olympiastadionin takakaarre komppaa kersantti Manniota - ja takakaarteesta ovat paikan hankkineet yleensä heittolajien suurimmat fanit. Siellä ovat silmien alla sekä moukarihäkki että keihäänheittopaikka, ja samalla voi seurata valmentajien reaktioita suojattiensa suorituksiin.

Näin takakarteen yleisö tuumaa illan keihäsfinaalista:

Juha Nieminen ja Heimo Hytönen, Laukaa:

- Kyllä Ari Mannio on suurin suosikkimme ihan jo karsinnankin perusteella. Hän heitti vaivattomasti ja tekniikka on kunnossa. Hänen suurin uhkaajansa on tietysti Norjan Andreas Thorkildsen, josta ei ikinä tiedä, miten hän heittää. Karsinnassa Thorkildsenin ei sitä paitsi tarvinnut näyttää yhtään mitään.

Heli Nieminen, Laukaa, entinen keihäänheittäjä, joka tyttönimellään Tolkkinen heitti vanhan mallin keihästä 61,26 vuonna 1993:

- Ari Mannio on minunkin suosikkini. Hänen heittonsa on ehjä alusta loppuun. Olisi jonkunlainen sensaatio, jos Mannio voittaisi, mutta nyt jos koskaan siihen on mahdollisuus. Andreas Thorkildsen on yhtä suuri suosikki, hän voi tempaista pitkän heiton milloin vain.

- Tero Pitkämäestä sanoisin, että hänen pitää ottaa syöksymisensä takaisin. Siitä on purnattu ihan turhaan. On ihan sama, onko kaveri kontallaan vai selällään, jos keppi lentää 90 metriä.

Jaakko Haavisto, Oulu:

- Minun suosikkini on tietysti Ari Mannio. Hyvissä oloissa hän parantaa tänään ennätystään. Andreas Thorkildsenia ei voi jättää laskuista, vaikka hänellä olisi mitä vaivoja. Mitä enemmän hän valittelee vaivojaan ennen kilpailua, sitä paremmin hän heittää.Terttu Muttilainen ja poikansa Mikael Kiiski, Juva:

- Ari Mannio heitti hyvin karsinnassa, mutta ehkä suosikkimme on kuitenkin Tero Pitkämäki.Arto Pyykkinen, Saarijärvi:

- Minun ja perheenkin suosikki on ilman muuta Ari Mannio. Hän on nousukunnossa ja oli vakuuttava karsinnassa. Jos illalla finaalissa ei sada vettä, Mannio voi hyvin heittää vielä pari metriä pitemmälle kuin karsinnassa.

Lisää muualla