Kiekkotiistai: 0-5, siitä viis, pronssia tulee aina

Suomen naisten maajoukkue ei selvinnyt jääkiekon olympiaturnauksen finaaliin. Naismaajoukkue joutui toteamaan Yhdysvallat paremmakseen välieräottelussa maanantaina lukemin 5-0. Myös vähintään yhtä selkeä finaalisuosikki oli Kanada, joka eteni kultamitaliotteluun kaatamalla Venäjän olympiaurheilijat niin ikään lukemin 5-0.

Näin ollen Suomen naiset saavat pronssiottelussa vastaansa venäläiset. Tämän kamppailun pitäisi olla suomalaisten heiniä. Pronssi pitäisi irrota hieman heikentyneeltä Venäjän olympiaurheilijoilta keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Miesten joukkueella suora puolivälieräpaikka jäi haaveeksi, kun se oli lopulta oman lohkonsa toinen. Kakkospaikan sinetöi tappio Ruotsille alkulohkojen viimeisenä päivänä sunnuntaina. Suomen pistemäärä ei riittänyt edes parhaan lohkokakkosen paikkaan. Näin ollen Suomi pelaa neljännesvälierässä tänään tiistaina päivällä Etelä-Koreaa vastana. Kisaisäntä on Leijonille suupala, jonka jälkeen keskiviikkona puolivälierässä vastaan asettuu Kanada.

Kiekkotiistaissa paneudutaan jääkiekon olympiaturnauksen pudotuspeleihin tarkemmin. Studiossa ovat Mika Pukkinen ja Herkko Hanhikoski.

Kommentoi