Kiinnostaako turvetuotanto tai suoluonnon suojelu? Nyt haussa on kansalaisraati, joka puntaroi Etelä-Pohjanmaan soiden käyttöä

Etelä-Pohjanmaan 3. vaihemaakuntakaavan kaavaehdotus on hyväksytty maakuntahallituksessa. Kaavan yhtenä keskeisenä tavoitteena on sovittaa yhteen turvetuotannon ja suoluonnon suojelu ja soiden muu käyttö.

Tätä tarkoitusta varten Etelä-Pohjanmaan liitto ja Suomen ympäristökeskus hakevat kansalaisia pohtimaan maakunnan soiden käyttöä.

Haussa on eri-ikäisiä ja erilaisissa ammateissa toimivia maakuntalaisia, jotka ovat valmiita perehtymään Etelä-Pohjanmaan soita käsittelevään maakuntakaavaan.

– Tavoitteena on saada maakunnan asukkailta mietittyjä ja perusteellisia kannanottoja kaavaehdotuksen tavoitteisiin ja aluevarauksiin. Tietämystä maakuntakaavoista ei vaadita, riittää kun on kiinnostunut soiden käytöstä, ympäristösuunnittelija Mari Väänänen Etelä-Pohjanmaan liitosta kertoo tiedotteessa.

10–15 raatilaista pääsee puntaroimaan soiden käytön linjauksia ja vaikutuksia eri näkökulmista.

Raati kokoontuu syksyllä kolme kertaa maakuntakirjaston Jaaksi-Salissa Seinäjoella, ja sen työskentelyä avustaa Akordi Oy, joka on erikoistunut ryhmäprosessien vetämiseen.

Kansalaisraati on osa kokeilua, jolla testataan uusia osallistumistapoja yhdessä Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

Hakulomakkeen voi täyttää Etelä-Pohjanmaan liiton sivuilla.

Kommentoi