Kohudokumentti Seinäjoen arabikevät ensiesitetään Pohjanmaalla ensi viikolla

Kohua herättänyt Seinäjoen arabikevät -dokumentti esitetään ensi viikolla Pohjanmaalla. Dokumenttielokuva näytetään Kino Jalasjärvessä lauantaina 16.3. Kyseessä on Seinäjoen arabikevään Suomen ensiesitys elokuvateatterissa.

Paikalle on tulossa ainakin kaksi elokuvan keskeisistä hahmoista, katupartiotoiminnan Seinäjoella käynnistänyt Antti-Jussi Hirsimäki ja irakilaislähtöinen turvapaikanhakija Shihab.

Elokuva kertoo vuonna 2015 alkaneen Euroopan turvapaikanhakukriisin alkuvaiheista. Ilmiötä seurataan kolmesta näkökulmasta.

Dokumentista nousi kohu viime viikolla, kun Suomen Elokuvasäätiö purki tilavarauksen dokumenttielokuvan lehdistötilaisuudelta. Lisäksi Yle kertoi ottaneensa uudelleen harkintaan elokuvan esittämisen.

Näytöksen järjestelyistä vastaa Kino Jalasjärvi. Dokumentin esittää Vaasan vaalipiirin vihreät.

– Mediassa paljon puhutusta elokuvasta on levitetty paljon ristiriitaista tietoa, jonka vuoksi on tärkeää että ihmiset voivat nähdä sen itse ja luoda omat mielipiteensä itsenäisesti, kertoo elokuvan lehdistöesityksessä nähnyt Etelä-Pohjanmaan vihreiden puheenjohtaja Henna Salo.

Kommentoi