Kohutun luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen seura valitsee uuden hallituksen helmikuussa

HELSINKI

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin HSK:n jäsenistö kokoontuu 11. helmikuuta Helsingin Pirkkolassa ylimääräiseen kokoukseen, jossa seuralle valitaan uusi hallitus. Se korvaa sunnuntaina eronnen johdon.

Uusi hallitus perii ratkaistavakseen kilpailukieltoon määrätyn valmentajan Mirjami Penttisen tapauksen. Lisäksi Taitoluisteluliitto odottaa siltä selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty Penttiselle määrätyn kilpailukiellon jälkeen.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti HSK:ssa muodostelmaluistelun päävalmentajana toimineen Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen takia aiemmin tässä kuussa. Seura vapautti hänet sen jälkeen päävalmentajan tehtävistä.

Myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi avoimella kirjeellä Penttisen puolesta ja vaati, että seura palauttaa heti päävalmentajan työvelvoitteen. Kirjeen allekirjoitti 72 vanhempaa.

HSK:n hallitus erosi, kun jäsenistön näkemykset valmentajan toimista erosivat jyrkästi.

Penttisen asianajaja Petteri Sotamaa pitää väitteitä valmentajan asiattomasta toiminnasta keskeisiltä osin virheellisinä.

SM-kisat ja MM-kisat odottavat

Penttinen on valmentanut HSK:ssa vuosia, ja hänen johdollaan Team Unique -joukkue voitti maailmanmestaruuden 2013. Joukkue tähtää tänä kevään lajin MM-kisoihin, johon Suomesta pääsee kaksi aikuisten joukkuetta.

Muodostelmaluistelun MM-kisat kilpaillaan 3.–4. huhtikuuta Yhdysvaltain Lake Placidissa. MM-valintoihin vaikuttavat vahvasti SM-kilpailut, jotka ovat helmi-maaliskuun vaihteessa Espoossa.

HSK:n ylimääräisessä kokouksessa valitaan hallitukselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Äänioikeus on jokaisella 18 vuotta täyttäneellä seuran jäsenellä ja kunniajäsenellä.

Valinnat ratkeavat yksinkertaisella äänten enemmistöllä.

Ministeri Kosonen kutsuu urheilutoimijat pohtimaan lasten turvallista harrastamista

Nuorisoliikunnasta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) järjestää urheilun eri asiantuntijoille keskustelutilaisuuden turvallisesta kilpaurheilusta ja harrastustoiminnasta.

Tarkoituksena on löytää hyviä käytäntöjä lasten ja nuorten liikuntaharrastukseen. Ministeri muistuttaa, että vanhempien ja lasten on voitava luottaa harrastamisen ja kilpaurheilun turvallisuuteen ja terveellisyyteen niin, että lapsen oikeudet toteutuvat.

Viime aikoina julkisuudessa on käsitelty erityisesti muodostelmaluistelun valmennusongelmia.

Kommentoi