Kapteeni Koivu yrittää vääntää Minnesotan oikeaan suuntaan

GLENDALE/HELSINKI

Minnesotan kausi jääkiekon NHL:ssä on ollut pettymysten värittämä, mutta sunnuntain vastaisena yönä näkyvissä oli vaihteeksi hiukan valoa. Minnesota käänsi tappioaseman 4–3-voitoksi, kun joukkue kohtasi vieraskiertueensa kolmannessa ottelussa Arizonan.

–  Suurimmaksi osaksi pelasimme aika hyvin. Todistimme jälleen, että voimme ottaa voittoja vaikeissa vierashalleissa, Minnesotan suomalaiskapteeni Mikko Koivu tuumi seuran verkkosivuilla.

Koivu iski ylivoimalla 1–2-kavennuksen toisen erän alussa. Arizona karkasi uudestaan kahden maalin päähän, mutta Kevin Fialan (1+1) ja Matt Dumban toisen erän lopun maalit nostivat Minnesotan tasoihin.

Dumba viimeisteli kovalla laukauksella, kun Koivu teki maskin maalivahti Darcy Kuemperin eteen ja veti puoleensa pari vastustajaa. Päätöserän alussa Ryan Hartman viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman.

Voittoa seuraa liian harvoin toinen

Koivun viime kausi päättyi polvivammaan, eikä Minnesota selvinnyt pudotuspeleihin. Koivulla riittää näyttöhaluja, mutta uuden kauden alussa Minnesota hävisi neljä ottelua peräkkäin. Joukkue on vain kerran pystynyt voittamaan kaksi peliä peräkkäin ja on länsilohkon kolmanneksi viimeisenä.

Viime aikoina tappiot ovat olleet niukkoja, mutta pelin tason heittelehtiminen mietityttää Koivua.

–  Ottelun alku oli vähän mieletön. Osoitimme sitten, mitä osaamme ja kuinka voimme pelata. Meidän täytyy saada hommat toimimaan ottelun alusta asti, Koivu paalutti NHL:n verkkosivuilla.

Koivun lisäksi suomalaisista maalintekoon pääsi Floridan kapteeni Aleksander Barkov, joka viimeisteli joukkueensa ainoan 1–2-tappiossa New York Islandersin verkkoon.

Barkov teki kauden avausmaalinsa vasta kauden 13. ottelussa, mutta on siitä lähtien osunut neljässä ottelussa peräkkäin.

–  On turhauttavaa, kun emme saaneet enempää maaleja. Meillä oli paikkoja, loimme paikkoja ja maalivahti (Sergei Bobrovski) antoi meille mahdollisuuden pelin voittamiseen. Emme vain pystyneet tekemään toista maalia, Barkov ruoski NHL:n verkkosivuilla.

Kommentoi