Kongolaisperhe sai kodin Seinäjoelta ja tavarat opettajilta

Perjantaina kaksi viikkoa sitten Seinäjoelle saapui pakolaisperhe Kongosta. Perheeseen kuuluu isä ja äiti sekä kuusi lasta. Vanhin lapsista on 13-vuotias ja nuorin on 1,5-vuotias.

Pakolaisperhe varustettiin kotiinsa poikkeuksellisella tavalla: Koulutuskeskus Sedun henkilökunta Koskenalantiellä oli ollut joulumielellä. Henkilökunta oli kerännyt komeroistaan ja varastoistaan vaatteita, astioita, huonekaluja, leluja, mitä vain kotoa löytyi sellaista, mitä ei itse enää tarvitse. Tavaraa kertyi 20 isoa muovipussillista ja 3 pahvilaatikkoa. Lisäksi lahjoitettiin huonekaluja. Keräys onnistui hienosti, myös opiskelijoita innostettiin mukaan hyvään asiaan. Tavaran antajille tuli hyvä mieli.

Tempaus alkoi siitä, kun opettaja Riitta Luoma oli yhden lähihoitajaopiskelijaryhmän kanssa opintokäynnillä pakolaiskuraattorin luona. Pakolaiskuraattori Seija Järvenpää kertoi, kuinka he kirpputoreja kiertämällä etsivät tavaraa, jotta Seinäjoelle tulevat pakolaiset pääsevät elämässään alkuun vieraassa maassa vieraalla paikkakunnalla.

Tätä työtä helpottamaan päätettiin järjestää hyväntekeväisyystempaus.