Konkarihiihtäjä Timo Mantere luottaa Kisailijoiden iskukykyyn SM-viestissä

Ilmajoen Kisailijoiden konkarihiihtäjä Timo Mantere, 33, luottaa seuransa iskukykyyn loppukauden SM-viesteissä.

Kisailijat sai nyt ensimmäistä kertaa hyvän viestijoukkueen kasaan, kun ilmajokelaisten konkareiden Mantereen ja Jari Mäkelän seuraksi mukaan liittyivät syksyllä maakunnan nuoret miehet Niko Koskela, Antti Kartano ja Karri Hakala, joka harmikseen kuumeili äskettäisissä nuorten MM-kisoissa.

– Jos pääsemme 10 joukkoon, on se jo kovan luokan juttu. Siellä on jo viisi joukkuetta, joilla on maajoukkuemiehiä mukana. Meidän vahvuus on tasaisuus.

Altialla töissä oleva Mantere sijoittui parisprintissä hienosti kuudenneksi yhdessä Koskelan kanssa. Lisäksi hän oli 22. perinteisen 15 kilometrin matkalla ja jäi kielenmitan päähän vapaan sprintin välieräpaikasta.

Ilmajokelainen oli juniorina kova hiihtäjälupaus. Hän oli mukana nuorten MM-kisoissakin vuonna 2003 Ruotsin Sollefteåssa hiihtäen Suomen joukkueessa viestissä yhdessä Ville Nousiaisen, Kari Variksen ja Matti Heikkisen kanssa. Mantereen avaamana Suomi sijoittui viidenneksi.

Mantere veikkaa Suomelle 2–3 hiihtomitalia pian alkavista Lahden MM-kisoista.

– Tilanne on nyt hyvä moneen vuoteen. Luotan Krista Pärmäkoskeen. Hän voi tuoda mitalin jokaiselta matkalta. Luotan myös Iivo Niskaseen ja Matti Heikkiseen.

Kommentoi