Kontinen huipensi Tukholman avoimen tennisturnauksen nelinpelimestaruuteen – "Oli helppoa nauttia pelaamisesta"

TUKHOLMA/HELSINKI

Tenniksen nelinpelitaitaja Henri Kontinen käänsi uransa nousuun Tukholmassa. Kontinen voitti sunnuntaina ranskalaisparinsa Edouard Roger-Vasselin kanssa Tukholman avoimen turnauksen miesten nelinpelifinaalin.

Kontinen ja Roger-Vasselin kukistivat kroatialais-brasilialaisen parin Mate Pavic/Bruno Soares 6–4, 6–2.

Mestaruus oli Kontisen nelinpeliuralla ATP-kiertueen 23:s. Edellisen kerran hän pääsi juhlimaan ATP-nelinpelititteliä viime helmikuussa Rotterdamin turnauksessa, jossa pelikaverina oli ranskalainen Jeremy Chardy.

Vuorenvarma syöttövuoroillaan

Kontinen on viime vuosina pelannut suurimman osan ATP-nelinpeleistään australialaisen John Peersin kanssa, mutta tämä on ollut tänä vuonna loukkaantumisen takia sivussa. Peli sujui Roger-Vasselinin rinnalla.

–  Oli helppoa nauttia pelaamisesta, kun oli niin mahtava tunnelma ja peli kulki, Kontinen kertoi Tennisliiton tiedotteen mukaan kenttähaastattelussa.

Sunnuntaina Kontinen ja Roger-Vasselin mursivat vastustajiensa syötöt avauserän kymmenennessä sekä toisen erän kuudennessa ja kahdeksannessa pelissä. Kontinen oli finaalissa omilla syöttövuoroillaan vuorenvarma ja takoi vakuudeksi kentän pintaan muutaman läpisyötön.

Vastustajaparista Pavic hävisi syöttönsä kahdesti ja Soares kerran. Pavic/Soares-pari oli sijoitettu turnauksessa kolmanneksi. Se ei ennen finaalia ollut hävinnyt turnauksessa erääkään.

Peers palaa pariksi Wienissä

Suomalaispelaajista Jarkko Nieminen ylsi vuonna 2010 Tukholman avointen nelinpelifinaaliin, mutta hävisi sen. Kaksinpelifinaalissa Nieminen pelasi Tukholmassa kolme kertaa ja hävisi jokaisen loppuottelun.

–  Meillä ei ole Suomessa ATP-turnausta, joten tämä tuntuu kotiturnaukselta itselleni. En tiedä miksi en ollut hetkeen pelannut täällä, mutta uskon tulevani ensi vuonna uudestaan, Tukholman avointen ensimmäinen suomalaisvoittaja Kontinen lupaili.

Kontinen ja Roger-Vasselin etenivät loppuotteluun mutkaista tietä. Pari selvitti välieräottelussaan Hollannin Wesley Koolhofia ja Ranskan Fabrice Martinia vastaan kolme ottelupalloa, kunnes voitti ratkaisuerän 16–14.

Seuraavaksi Kontinen pelaa alkavalla viikolla Wienin ATP-turnauksessa. Hän saa pitkästä aikaa verkon samalle puolelle vakioparinsa Peersin.

Kommentoi