KooKoo pyöritti peliä, SaiPa piti sarjapisteet Lappeenrannassa

LAPPEENRANTA

Kaakon kaksikko SaiPa ja KooKoo avasivat jääkiekkoliigan jälleen paikallishenkisessä taistelussa. Kotijoukkueen voitosta maalein 5–3 saattaa herkästi tehdä väärän johtopäätelmän.

– SaiPahan teki maalin melkein jokaisesta paikastaan. Jos tehokkuutemme on tuota luokkaa, on vain puolustettava paremmin, kuittasi 54 kertaa laukoneen KooKoon debyyttivalmentaja Jussi Ahokas.

Viime kaudella TPS:ssä pelannut KooKoon norjalaismaalivahti Henrik Haukeland torjui vain kymmenen kiekkoa. SaiPa taisteli alivoimalla 11 minuuttia ja pääsi pyörityksessä tasalukemiin 1–1 kapteenin arvosta 12 vuoden jälkeen luopuneen Ville Kohon alivoimamaalilla.

Kolmosketjun keskusmies Koho, 37, ja ketjunsa laitahyökkääjät Mikael Kuronen ja Tomi Iso-Mustajärvi vastasivat liki puolesta SaiPan 20 laukauksesta. Koho on tehnyt 815 pelin urallaan vain yhdellä kaudella yli kymmenen maalia. Milloin voidaan odottaa seuraavaa osumaa?

– Tammikuussa, Koho vastasi.

– Pitää jutella poikien kanssa ja selvittää, miksi pelillinen panoksemme jäi tällaiseksi, henkäisi SaiPa-luotsi Tero Lehterä.

KooKoo on sarjan kansainvälisin joukkue seitsemän kansallisuuden pelaajistollaan.

Kommentoi