KooKoolla oli vihdoin onnea ylitöissä – Haataja nousi jakamaan SM-liigan ylivoimamaalien piikkipaikkaa

KOUVOLA

Kolmen ottelun viikon jääkiekkoliigassa urakoinut KooKoo viihtyi ylitöissä. Kolmannesta kamppailusta irtosi muutakin kuin lohdutuspiste, kun kouvolalaisjoukkueen ykköskeskushyökkääjä Kim Strömberg lämäsi jatkoajalla Ässät 4–3 kukistaneen maalin.

–  Pelaamiseemme on muuten oltava tyytyväinen, mutta viimeistelyssä on yhä kehitettävää, kuvaili KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.

Toista erää ylivoimaiseen tapaan hallinnut KooKoo myllytti laukaustilastoon huimaavan ylivoiman 74–39. KooKoon Kyle Platzerin kahden johtomaalin jatkeeksi tarvittiin Juha-Pekka Haatajan tekemä 57. minuutin ylivoimamaali 3–3:een viemään ratkaisu jatkoajalle.

Haatajalle, 37, haettiin kiekko talteen hänen siirryttyään 94 ylivoimamaalillaan SM-liigan kaikkien aikojen tilastokärjeksi. Hän jakaa piikkipaikan Tapparan maailmanmestarin Janne Ojasen kanssa.

Ässien Dallasin NHL:ään varaama ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist, 21, tuplasi kauden maalimääränsä kahdella osumallaan. Uumajasta divaritasolta siirtynyt Stenqvist aloitti kauden vaisusti saamalla 14 pelin aikana vain yhden syöttöpisteen, mutta seitsemän viime ottelua ovat tuottaneet pörssilukemat 4+4.

–  Ylivoimamme on kehittynyt ja mahdollistanut tehopisteitäni. Olen kuitenkin enemmän pelin- kuin maalintekijä, Stenqvist totesi.

Kommentoi