Korpisalo on murtautumassa sinitakkien ykkösmaalivahdiksi NHL:ssä

HELSINKI

Jääkiekkomaalivahti Joonas Korpisalo, 25, on valmistautunut NHL-kauteen huolella ja entistä innokkaammin. Columbus Blue Jacketsissa jo neljällä kaudella torjunut Karhu-Kissojen ja Jokerien kasvatti aikoo onnistua isosti.

–  Nyt on vähän eri lähtökohta kuin aikaisemmin, Korpisalo myöntää.

Columbus on täysin uudessa tilanteessa, kun koko liigan parhaaksikin maalivahdiksi arvostettu venäläinen Sergei Bobrovski siirtyi jättisopimuksella Florida Panthersiin. Suomalainen tähtää sinitakkien seuraavaksi ykkösmaalivahdiksi.

–  Nyt on iskun paikka meikäläisellä. Olen täysin valmis ottamaan sen vastuun, Korpisalo laukoo ujostelematta.

Bobrovskin lisäksi joukkueen jätti megasopimuksella kärkipistemies, New York Rangersiin vaihtanut venäläishyökkääjä Artemi Panarin. Korpisalon mukaan Columbuksella on silti osaava joukkue.

–  Hyvä jengi meillä on. Kundeja lähti, pari tuli sisään.

Ennen Suomen aikaa tiistain vastaisen yön Buffalo-ottelua Korpisalolla ja latvialaisvahti Elvis Merzlikinsilla oli yksi ottelu pelattuna kummallakin, ja kumpikin avasi kauden tappiolla. Korpisalo oli maalilla 1–4-tappiossa Torontolle, ja Merzlikins oli uransa ensimmäisessä NHL-startissa helteessä, kun Pittsburgh takoi 7–2-voiton.

Viime keväänä Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen teki jättisatsaukset pelaajistoon, ja joukkue yllätti ylivoimaisen runkosarjaykkösen Tampa Bay Lightningin pudotuspelien alussa 4–0. Sitten Boston Bruins päätti ohiolaisten kauden.

–  Meillä on paljon nuoria, hirveä nälkä. Uskon, että meillä tulee olemaan nyt hirveän taisteleva ja iskukykyinen jengi, Korpisalo visioi.

Nälkää ja kasvua

Korpisalo arvioi kasvaneensa Pohjois-Amerikassa paitsi taidollisesti, myös henkisesti. Hänen pelimääränsä NHL:ssä neljällä kaudella ovat olleet 31, 14, 18 ja 27 ottelua.

–  Lähdin 20-vuotiaana NHL:ään, ja heti ensimmäisellä kaudella tuli toistaiseksi eniten pelejä. Sen jälkeen Bobrovski oli siinä edessä, mikä vähän mutkistutti asioita, Korpisalo muistelee.

Koska Columbuksen maalivahtiasetelma toimi, Korpisalo sai olla selkeästi kakkosena. Pelejä tuli harvakseltaan.

–  Ei kovaa koulua. Mutta kyllä äkkiä oppi, että pitää olla hirveän kärsivällinen ja luottaa omaan tekemiseen, kun pelaa kerran kahteen tai kolmeen viikkoon, Korpisalo taustoittaa.

Nuoren pelaajan kehitys voi tyssätä ja ura mutkistua, jos ei kestä paineita eikä muutoksia peluutuksessa.

–  Kyllä siinä oppi paljon asioita pään sisällä varsinkin. Ja tietenkin kun ei pelaa, on aikaa harjoitella. Hyviä puolia pitää katsoa siitäkin. AHL:ssäkin tuli käytyä, Korpisalo puntaroi.

Kommentoi