Koskelan Akseli tasoitti kavioliigaa

LAPPEENRANTA

–  Ruuna ansaitsikin jo voittaa, siksi hyviä juoksuja Koskelan Akseli on jo pitkään tehnyt, valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen kiitteli ajokkiaan 7  000 euron täysosumasta lauantaina Lappeenrannassa.

Koskelan Akseli tasoitti kylmäveristen peliä kavioliigassa nostamalla pistesaaliinsa 144 pisteeseen. Sen edellä ovat vain Välähdys 178 pisteellään ja Josveis 150 pisteellä.

Tilannetta tasoittaa, että Välähdyksen valmentaja Ville Korjus suunnitteli Välähdykselle jatkossa taukoa.

–  Pidetään nyt pieni huili. Lähiaikoina tälle ei ole oikein kilpailujakaan lähellä tarjolla, kotkalaisvalmentaja kommentoi.

Kavioliigan osalähtö oli kyseenalaisesti jätetty Toto75-pelin ulkopuolelle. Se olisi puolustanut paikkaansa, niin tapahtumarikkaaksi kuuden hevosen koitos kehkeytyi. Välähdys laukkasi raivoisasti lähtökiihdytyksessä, mutta pystyi lopussa nousemaan toiseksi. Polara hylättiin lähtölaukastaan ja Tee Wee Paroni kärsi laukasta toiselta sijalta loppusuoran alussa.

–  Koskelan Akseli jatkaa viikon kuluttua Kuopiossa, jossa ei ajeta Kavioliigan pisteistä. Seuraava osakilpailu on Oulussa ja sinne lähdetään totta kai pistejahtiin, upeilla järvenjäillä viime viikot valmentamaan päässyt iisalmelaisvalmentaja Kauhanen suunnitteli.

Loppukiri toi yllätyksen

Lämminveristen ykköstasolle vahvasti matkalla oleva Ricocone ja Olli Koivunen kuittasivat päivän toisen 7  000 euron ykköspalkinnon.

Toto75-peli alkoi jymy-yllätyksellä, kun Ville Tonttila räjäytti tuottavimpaan loppukiriin Ranch Pronton. Erik Skutnabbin valmennustallin ruunaa oli pelattu vain 0,43 prosenttia. Kun rivi jatkui Kilposen ja Edward Sisun voitoilla, oli pelin arvo kohonnut jo lähelle 3  000 euroa.

T75 jatkui kakkossuosikki Lady Nightingalen myöhäisellä voittokirillä joukon hänniltä ohi joukkoa johtaneesta, kolmen kuukauden tauolta palanneesta Brisendasta. Voitto oli Ari Moilaselle uran 6968:s, ja T75:ssä mukana oli enää neljä kappaletta arvoltaan 17 500 euroa.

Suosikki Tinderin laukattua seuraavassa kohteessa ja Piirron Tuiskun voitettua kakkossuosikkina oikeita T75:ssä jatkoi mukana enää kaksi oikeaa riviä. Ne kestivät myös Luxorious Lordin ja Ricoconen voitot ja tuottivat taitaville pelaajilleen 35 089,95. Kuudella oikein maksettiin 65,50 ja viidellä 3,39 euroa.

Kommentoi