KTP Basket jysäytti pommin Salossa

HELSINKI

KTP Basket katkaisi miesten Korisliigassa Salon Vilppaan koko kauden jatkuneen 12 kotivoiton sarjan, kun pisteet matkasivat Kotkaan täpärällä 90–88-erolla.

Vilpas oli vahvasti jatkamassa kotivoittojaan, kun se johti viimeisen neljänneksen alussa turvallisen tuntuisesti 17 pisteellä. KTP nousi kuitenkin toiseksi viimeisellä minuutilla tasoihin Topias Kuukkasen kolmosella. Viimeisissä hyökkäyksissä Byron Wesley vei vieraat johtoon ja kaksi sekuntia ennen loppua salolaisten tasoituksen jälkeen sama mies heitti voittokorin.

–  Olipa ihmeellinen ottelu, jossa olimme jo pari kertaa pahasti perässä, mutta nousimme uudestaan. Teimme viimeisellä jaksolla muutaman tosi kovan korin, jotka nostivat fiilistämme ja laskivat samalla varmaan Vilppaan virettä, arvioi KTP Basketin valmentaja Tomi Kaminen.

Wesley heitti voittajille 27 pistettä ja Jayvaughn Pinkston 16. Vilppaasta Tim Coleman teki 25 ja Tobin Carberry 23 pistettä. Vilppaan sairaslista kasvoi maajoukkuemies Mikko Koiviston loukkaantumisen myötä.

Katajan peli kulkee kotona

Joensuun Kataja otti neljännen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se päihitti Tampereen Pyrinnön 99–82.

Läpi pelin johtaneesta Katajasta Jarred Ogungbemi-Jackson heitti 23 ja Samuli Vanttaja 19 pistettä. Pyrinnöstä Benjamin Raymond teki 27 ja Antero Lehto 15 pistettä.

Myös Kauhajoen Karhu Basket jatkoi vahvasti kotonaan, kun kymmenes peräkkäinen kotivoitto tuli BC Nokiasta pistein 88–76. Nokialaisille vierastappio oli jo kuudes peräkkäinen.

Karhu Basket johti peliä alusta loppuun. Cameron Jones nakkasi isännille 20 pistettä ja Sam Givens 17. BC Nokiasta Niko Mattila heitti liigaennätyksensä 31 pistettä ja Stacy Davis 13.

Kommentoi