Kuharanta ja liki puolet Kuortane Golf Oy:stä uudelle omistajalle

Kuortaneella toimivien ravintola Kuharannan ja Kuortane Golfin omistuspohja muuttuu vuoden 2020 alusta.

Kauppasopimuksen mukaisesti Ittram Oy on hankkinut omistukseensa Kuharantaa pyörittävän Pauli Johannes Oy:n koko osakekannan. Kauppa sisältää Kuharannan kiinteistöt lukuun ottamatta itse golfkenttää. Samalla myös Kuortane Golf Oy:n osake-omistus siirtyy noin 45 prosentin osalta uudelle omistajalle. Kuortane Golf Oy vuokraa jatkossa kiinteistöt ostavalta yhtiöltä.

Ostajatahon takana on kuortanelaistaustainen Martti Lepistö.

Lepistön mukaan hankintapäätöksen taustalla on kaksi pääsyytä.

– Ensinnäkin tällä turvataan golfin jatkuminen Kuortaneella myös pitkälle tulevaisuuteen. Tämä vahvistaa myös osaltaan Kuortaneen imagoa urheilupaikkakuntana. Toinen pääsyy on itse kuortanelaisuus eli haluni antaa omaa panostani Kuortaneen elinvoimaisuuden ylläpitoon ja kehittämiseen.

Tehdyn kaupan myötä ravintola Kuharannan toiminnot siirtyvät puolestaan Kuortane Golf Oy:lle.

Kuortane Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Töyrylä ja seuran eli Kuortane Golf ry:n puheenjohtaja Pasi Puttonen ovat tyytyväisiä tehtyyn ratkaisuun.

– Muutos on kentän avaamisen jälkeen suurin Kuortane Golf -yhteisön 20-vuotisessa historiassa. Järjestelyn myötä yhteistyö osakeyhtiön ja seuran välillä tiivistyy entisestään ja esimerkiksi tapahtumia, kilpailuja ja golfopetusta tullaan järjestämään aikaisempaa useammin. Viihtyvyydestään ja maukkaasta ruoasta tunnettu ravintola Kuharanta palvelee jatkossakin kahvila- ja ravintolatarjonnan lisäksi myös kokous, sauna-, majoitus-, sekä tilausryhmiä, kertovat Töyrylä ja Puttonen.

Kuortane Golf Oy:n ja Kuharannan perustaja ja isäntä Pauli Lampisen mukaan ostajataho tuo yhteisölle merkittävää osaamista talouden ja markkinoinnin osa-alueille.

– Eli juuri ne tarvitsemamme leveämmät hartiat toimintojen edelleen kehittämiseksi.

– Näemme myös, että uudella omistajalla on erinomaiset lähtökohdat jatkaa golfin kehittämistä yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston, muiden osakkeenomistajien ja jäsenistön kanssa, sillä Kuortane Golf -yhteisö on sekä taloudellisesti että laadullisesti pärjännyt hyvin. Valtakunnallisessa Kenttäranking-kyselyssä Kuortane Golf valittiin tänä vuonna maan toiseksi viihtyisämmäksi golfkentäksi, ja valinnasta vastasivat pelaajat äänestämällä.

– Ei paha, toteaa muutoksista vapaaherraksi siirtyvä Pauli Lampinen.

– Lampinen tullaan varmasti jatkossakin näkemään klubilla asiakkaiden seurassa, uumoilevat Lepistö, Töyrylä ja Puttonen.

Kommentoi