Kuortaneen lukio valittiin vuoden urheiluoppilaitokseksi

Kuortaneen lukio on valittu vuoden 2018 urheiluoppilaitokseksi.

Valinta tehtiin valtakunnallisilla urheiluoppilaitos- ja urheiluakatemiapäivillä Tampereella.

Päiville kokoontui edustajia 20 urheiluakatemiasta, urheiluoppilaitoksista, Suomen Olympiakomiteasta ja urheilun lajiliitoista.

Koulussa toimiva urheilulukio on jääkiekon, keilailun, lentopallon, painin, pesäpallon, yleisurheilun ja ensi lukuvuodesta alkaen myös jalkapallon erikoislukio.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtaja Simo Tarvonen onnitteli voittajaoppilaitosta korostamalla sen roolia huippu-urheilijoiden kasvattajana.

– Urheilun erikoislahjakkuudet otettiin huomioon kahdessa koulussa jo vuonna 1970. Toinen näistä aikansa edelläkävijöistä oli Kuortaneen yhteiskoulu, mikä kahdenkymmenen vuoden kehitystyön tuloksena kehittyi liikuntapainotteisesta koulusta Kuortaneen Urheilulukioksi vuonna 1994, linjasi Kuortaneen lukion rehtori Juha Virtanen.

Virtanen sanoi, että laajan yhteistyöverkoston kanssa Kuortaneen urheilulukiosta on kehittynyt vuosikymmenten aikana merkittävä osa painopistelajiemme valmennusjärjestelmää.

– Kuortaneen kunnan tavoitteena urheilulukion opetuksenjärjestäjänä on toimia yhdessä toimintaympäristön kanssa pääyhteistyölajiensa strategisena kumppanina huippu-urheilun laadukkaan päivittäis- ja leirivalmennuksen, kaksoisuraratkaisujen, harjoitusolosuhteiden, valmennusosaamisen, kehittymisen seurannan, urheilujohtamisen ja asiantuntijapalveluiden tuottajana sekä kehittäjänä.

Kommentoi