KuPS nousi jo Ilveksen iholle – "Mestaruus on ollut tavoitteena koko kauden"

TAMPERE

Kuopion Palloseura ilmoittautui väkevästi mukaan jalkapalloliigan mestaruuskamppailuun, kun se kaatoi sarjaa johtaneen Ilveksen perjantaina vieraskentällä 2–0 (0–0).

KuPS voitti Ilveksen jo toisen kerran tällä kaudella, mutta vierasvoitto Ilveksestä oli kuopiolaisten ensimmäinen sitten elokuun 1994.

–  Täällä on aika paljon juotu karvasta kalkkia. En ole montaa kertaa täältä voittajana lähtenyt, hyvä, että pojat ottivat kopissa ilon irti, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoi.

Kuopiolaiset nousivat ex-Ilves-peluri Issa Thiawin ja Ats Purjeen puskuilla jo kahden pisteen päähän Ilveksestä, joka ei päässyt Tatu Miettusen tolppapuskua lähemmäksi maalintekoa.

–  Mestaruus on ollut koko kauden tavoitteena. Tämä oli hemmetin tärkeä peli. Ei missään nimessä täydellinen, mutta taisteluasenne oli todella hyvä, Purjeen 2–0-maalin keskittänyt Ilmari Niskanen sanoi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli, ettei joukkueelta löytynyt maalin jälkeen riittävää terävyyttä kakkospalloihin.

–  En ole myöskään tyytyväinen jalkatyön ripeyteen ja reagointiin tilanteenvaihtoihin lähdössä, Wiss eritteli kauden ensimmäisen kotitappion syitä.

Kommentoi