Kurikan Pitkämön altaan pato jouduttiin avaamaan

Kurikan Pitkämön tekoallas täyttyi lauantain aikana ääriään myöten, koska tulvavesi jatkoi nousuaan koko päivän ja illan. Veden pinta altaassa nousi lopulta niin korkealle, että patovalliin oli lauantaina illalla pakko tehdä aukko paikalle tuodulla kaivinkoneella. Liika vesi ohjattiin ylitäyttymistilanteen varalta tehtyä uomaa pitkin Kyrönjokeen ja tilanne on saatu hallintaan.

Jatkuvan sateen nostattamat tulvat katkoivat teitä ja saartoivat kymmeniä taloja Ilmajoella, Isojoella, Jalasjärvellä, Karijoella, Kauhajoella, Kristiinankaupungissa, Kurikassa, Teuvalla ja Seinäjoella lauantaina.

Vesi on peittänyt myös satoja hehtaareja alavia peltomaita.

- Vielä ei ole hätätapauksia tullut. Odottelemme, tapahtuuko mitään suurempaa. Mietimme juuri yöksi tarvittavaa miehitystä, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen vt. pelastusjohtaja Harri Setälä kertoi lauantai-iltana.Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen itäosien paloasemille ei ole vielä tullut sadevesistä tai vedennoususta johtuvia hälytyksiä.Esimerkiksi Kuortaneella on palomestari Jouni Pummilan mukaan Lapuanjoen pinta suunnilleen niillä korkeuksilla, mihin on totuttu keväisin tulvan jo hellittäessä.

Muuallakin Kuusiokuntien alueella on palopäällikkö Timo Takkulan mukaan viime päivien sateista selviydytty ilman hälytyksiä.Yhtä rauhallista on ollut Lappajärvellä. Vimpelissäkään paloasemalle ei ole tullut sade- tai tulvavesistä johtuvia hälytyksiä.