Kysyimme, mitä sisältöä lukijat haluavat uuden Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuille – Lue poimintoja vastauksista

Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuille halutaan erityisesti videoita ja ajankohtaisuutta. Tämä selviää kyselystä, jossa lukijat pääsivät kertomaan, millaista sisältöä uuden maakuntalehden verkkosivuille haluttaisiin.

Verkkokyselyn vastauksissa suosituimmiksi nousivat videot ja live-lähetykset. Ne keräsivät yhteensä puolet eri vaihtoehtojen saamista äänistä. Videot olivat ehdottomasti suosituin yksittäinen sisältö.

– Liikettä ja visualisointia, jotain mitä paperilla ei pystytä näyttämään, eräs vastaaja summaa.

Live-lähetyksiä haluttaisiin esimerkiksi konserteista.

Kyselystä ilmenee, että verkkosivuilta toivotaan monipuolisesti erilaisia sisältöjä. Videoiden ja live-lähetysten lisäksi verkkosivuille halutaan juttuja, joita elävöittämään on tehty animoitua grafiikkaa. Liki yhtä paljon verkkosivuille halutaan blogeja. Myös podcastit saivat ääniä.

Avoimissa vastauksissa verkkosivuille halutaan erityisesti ajankohtaisia uutisia nopeasti ja tasaisesti alueelta. Vastanneiden mielestä etukäteen tietoa voisi olla tapahtumista ja esimerkiksi poikkeavista liikennejärjestelyistä.

Verkkosivuille halutaan sisällöksi valokuvakilpailuja, laadukkaita kuvareportaaseja, lukijoiden kuvia ja vaihtokuvia, joissa sama paikka näkyy ennen ja nyt. Osassa vastauksista toivottiin verkkosivuille samanlaista sisältöä kuin aiemmin painetun lehden -kyselyssä. Vastanneet haluavat verkkosivuille perusjournalismia ja uutisia paikallisista asioista. Paikallisten asioiden lisäksi osa toivoi kotimaan ja ulkomaan uutisia. Laadukas sisältö oli ilmaus, joka toistui useassa vastauksessa. Erikseen mainittiin laajat artikkelit, lyhyet uutiset, taustoittavat jutut, ilmiöt ja henkilöhaastattelut. Lisäksi verkkosivuille haluttaisiin pidemmät versiot paperilehdessä julkaistuista jutuista. Vastauksissa mainittiin myös ristikot ja sarjakuvat.

Poimintoja vastauksista

Kaikkea mahdollista siitä, mitä on tapahtunut ja tulee ennakkotietojen mukaan tapahtumaan.

Laadukkaita juttua. Tekstin ja kuvan pitäisi olla jutun perusta. Laadukasta ja informatiivista grafiikkaa. Ei turhia kuvituskuvia. Ei videoita pakkosyötöllä!

Paikallisia juttuja, jotka ei välttämättä mahdu lehteen. Tai pidempiä versioita lehdessä olevista jutuista, useampia kuvia ja kenties videoita.

Kaikki haastattelut ja videopätkät on tietysti ihan kivoja, mutta jos haluaa nopeasti nähdä, mitä maailmassa tapahtuu, sellaisia ei ole aikaa katsoa. Uutiset pitää löytyä jäsenneltyinä, kuten printtilehdestäkin.

Enemmän kauneuteen ja muotiin liittyviä asioita. Urheilusivuja on ollut aina paljon, mutta muitakin aiheita voisi lisätä.

Tärkeintä olisi, että kun sivun avaa aamulla niin ensimmäisenä olisi paikallisia uutisia, ei STT-kotimaa ja -ulkomaa tavaraa.

Omat osiot kaupunkien tapahtumiin. Ei kiinnosta lukea pelkkiä maalaisuutisia.

Jalkapallosta ja SJK:sta laadukkaita artikkeleita. Enemmän kuin mitättömän tylsät otteluraportit.

Asiallisia uutisia, muuta ei tarvita.

Vähemmän tilaajalle-juttuja, jotta ei-tilaajat pystyvät lukemaan niitä.

Pörssi-yhteenveto viikon tapahtumista!

Ilkka-Pohjalainen ilmestyy ensimmäisen kerran 30. tammikuuta. Tällöin uudistuvat myös lehden verkkosivut. Lukijoiden mielipiteitä uuden lehden sisällöstä kysytään joka viikko vaihtuvalla kysymyksellä.

Tällä viikolla kysytään, mitä radio- ja tv-ohjelmia Ilkka-Pohjalaisessa pitäisi olla.

Kommentoi