Laine on löytänyt vihdoin maalivireensä – tulitti kauden ensimmäisen hattutemppunsa, kaikki maalit syntyivät ylivoimalla

WINNIPEG/HELSINKI

Patrik Laineen maalihanat alkavat aueta toden teolla jääkiekon NHL:ssä. Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä latasi kauden ensimmäisen hattutemppunsa Winnipegin ottaessa 5–2-kotivoiton Ottawa Senatorsista.

Muista NHL:n suomalaispelaajista oli liekeissä myös Roope Hintz, joka teki kaksi maalia St. Louisin verkkoon.

Hattutemppu oli Laineen ensimmäinen yli vuoteen. Edellinen on marraskuulta 2018, jolloin hän mätti peräti viisi maalia tulevan Stanley cup -mestarin St. Louis Bluesin verkkoon. Kaikkiaan hattutemppu on Laineen NHL-uran kahdeksas.

Huomionarvoista on, että kaikki Laineen kolme maalia Ottawan verkkoon syntyivät ylivoimalla. Laine tuli ensimmäisellä kolmella kaudellaan tunnetuksi ylivoimamaaleistaan, mutta tällä kaudella hanat ovat olleet tukossa. Ennen tätä hattutemppua hän oli tehnyt vain kolme ylivoimamaalia.

–  On aina hauska pelata ylivoimaa, mutta totta kai on hauskempaa, kun tekee maalin. Minulla oli tänään hyvä päivä. Olemme saaneet muutaman hyvän pompun ja kyenneet viimeistelemään niistä. Toivottavasti tämä on hyvä asia ylivoimapelimme kannalta ja antaa meille itseluottamusta tulevaa varten, Laine tuumi NHL:n verkkosivuilla.

Laine muokkasi pelityyliään täksi kaudeksi sellaiseksi, että se tukee paremmin koko joukkueen pelaamista. Hän sai jo alkukaudella kiitosta uudistuneesta peli-ilmeestään, joka näkyi suurempana syöttöpisteiden määränä, mutta maaleja ei syntynyt vielä aiempien kausien tahtiin.

Nyt ketsuppipullo näyttää auenneen, sillä Laine on tehnyt viimeisissä viidessä ottelussa kuusi maalia.

Kuvaavaa on sekin, että hattutempun myötä suomalaishyökkääjä ohitti jo viime kauden pistesaldonsa, vaikka kautta on pelaamatta vielä kolmannes. Laineella on koossa nyt tehot 23+28=51, kun hänen koko viime kauden saldonsa oli 30+20=50. Laineella on hyvä mahdollisuus rikkoa toissa kaudella tekemänsä henkilökohtainen ennätys 70 pistettä.

Suomalaispelaajien maalipörssissä Laine on vielä kakkosena 30 maalia iskeneen Carolinan Sebastian Ahon takana.

Aho kartutti pistetiliään yhdellä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä, kun Carolina nitisti Las Vegasin voittolaukauskilpailun päätteeksi 6–5. Myös Carolinan muut suomalaiset Erik Haula ja Teuvo Teräväinen nakuttivat pisteet 1+1.

Maalitehtailu alkoi toisessa erässä

Laineen ensimmäinen maali syntyi toisessa erässä Winnipegin johtaessa 2–1. Hän väijyi ylivoimakuviossa maalin kulmalla ja pääsi iskemään paluukiekon sisään.

Ottawa kavensi pian 2–3:een, mutta Laine vei Winnipegin takaisin kahden maalin johtoon, kun toista erää oli pelaamatta vain 12 sekuntia. Suomalainen ohjasi Neal Pionkin laukoman kiekon maaliin.

Hattutemppunsa Laine täydensi kolmannessa erässä. Laineen kiekonriisto johti vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi hän pääsi lataamaan suoraan Blake Wheelerin syötöstä yläkulmaan.

Voitto oli tärkeä Winnipegille, joka taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Jets nousi länsilohkossa seitsemänneksi. Länsilohkon keskikasti on tasainen, sillä joukkueet sijoilla 6–12 ovat neljän pisteen sisällä.

Tasapisteissä Winnipegin kanssa on Arizona Coyotes, joka taipui vieraissa sarjajohtaja Boston Bruinsille. Boston voitti 4–2 ja venytti voittoputkensa kuuteen otteluun.

Tuukka Rask ahkeroi Bostonin maalilla 29 torjuntaa.

Hintz toi Dallasin rinnalle ja lopulta ohi vastustajasta

Roope Hintz kampesi Dallasin ensin tasoihin ja lopulta ohi vastustaja St. Louis Bluesista. Dallas oli toiseen erään tultaessa 1–2-tappioasemassa. Hintzin joukkuekaveri Corey Perry harhautti ensin komeasti puolustajaa ja syötti sen jälkeen kiekon Hintzille, joka löi kiekon ruuhkan takaa verkkoon.

Kolmas erä pelattiin ilman maaleja, joten peli meni jatkoajalle. Hintzin 3–2-voittomaali tuli parin minuutin pelin jälkeen. Omalta alueelta luistellut joukkuetoveri Miro Heiskanen jätti kiekon Hintzille siniviivan paremmalla puolella, ja tulinen rannelaukaus meni perille St. Louisin maalivahdin Jordan Binningtonin patjojen alta.

Hintz onnistui edellisen kerran maalinteossa 3. tammikuuta, ja hän ehti pelata kahdeksan ottelua ilman osumia.

Dallasin päävalmentaja Rick Bowness joutui jättämään ottelun väliin sairastumisen takia, ja vaihtoaitiossa jakeli hänen sijastaan neuvoja kakkosvalmentaja John Stevens.

Kommentoi