Laineen voittolaukaus ratkaisi Winnipegille voiton maalittomassa väännössä - katso NHL-videot

Patrik Laine upotti ratkaisevan voittolaukauksen, kun Winnipeg Jets kaatoi Edmonton Oilersin tasaisessa jääkiekon NHL-ottelussa. Maalivahtien näytöksessä ei nähty yhtään maalia ennen voittolaukauskisaa, ja sekä kotijoukkue Winnipegin Connor Hellebuyck että Edmontonin Mike Smith saivat tililleen nollapelit.

Laine ei saanut lisäystä kauden kolmen maalin saldoonsa mutta nousi kuitenkin ratkaisijaksi voittolaukauskisassa. Laine onnistui Winnipegin toisena laukojana, ja häntä ennen myös Kyle Connor oli saanut kiekon maaliin.

Voitto olisi nostanut Edmontonin takaisin liigan kärkeen, mutta nyt se on tasapisteissä länsilohkoa johtavan Coloradon kanssa.

Washington Capitals nousi toiseksi itälohkossa lyömällä Chicago Blackhawksin vieraissa 5-3. Peli oli tasan vielä päätöserän puolivälissä, kunnes Tom Wilson teki Washingtonin voittomaalin.

 

Minnesota ryhdistäytyi

 

Kauden heikosti aloittanut Mikko Koivun Minnesota Wild taisteli 4-3-voiton usean suomalaispelaajan edustamasta Montreal Canadiensista. Minnesotan kapteeni Koivu kirjautti kaksi syöttöpistettä joukkueensa kauden toisessa voitossa.

Minnesotan 1-0-maali syntyi avauserässä, kun Jason Zucker ohjasi Koivun laukauksen verkkoon ylivoimalla. Tasaisesti edenneessä ottelussa kumpikaan joukkue ei saanut missään vaiheessa yhtä maalia suurempaa johtoasemaa.

Zach Parise teki lopulta kotijoukkue Minnesotan voittomaalin kolmannen erän jälkipuoliskolla. Koivu merkittiin kakkossyöttäjäksi voitto-osumaan.

Montrealin suomalaisista Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen olivat kokoonpanossa, mutta jäivät tällä kertaa tehoitta.

- Meidän täytyy muistaa tämä tunne. Tämä tuntuu hienolta. Meidän täytyy varmistaa, että muistamme tämän tunteen ja haluamme sen takaisin, Zucker sanoi NHL.comin mukaan.

Minnesota oli ennen tätä hävinnyt kuusi ensimmäisistä seitsemästä pelistään. Edellisen ottelunsa se pelasi torstaina juuri Montrealin vieraana ja hävisi tuolloin 0-4. Voitostaan huolimatta Wild on edelleen länsilohkon hännänhuippuna.

 

 

https://www.nhl.com/news/montreal-canadiens-minnesota-wild-game-recap/c-310308244

 

Kommentoi