Laineen Winnipeg jäi kotonaan Pittsburghin jalkoihin

WINNIPEG

Patrik Laineen Winnipeg Jets kärsi jääkiekon NHL:ssä selvän tappion kotikaukalossaan Pittsburgh Penguinsille. Pittsburgh katkaisi Winnipegin kolmen voiton putken jyräämällä 7–2-vierasvoittoon. Voitto oli Pittsburghille kolmas perättäinen.

Laine antoi syötön Mark Scheifelen tekemään Winnipegin toiseen maaliin. Suomalaishyökkääjä on haalinut kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelusta varsin mukavat tehot 3+8.

Winnipeg meni ottelussa johtoon jo toisella peliminuutilla, kun Mathieu Perreaultin syöttö kimposi sisään puolustajan mailasta. Pittsburgh tuli kuitenkin tasoihin ja teki toisessa erässä kaksi maalia lisää ennen Scheifelen ylivoimalla iskemää kavennusta.

Toiselle erätauolle mentiin 4–2-lukemissa, ja kolmannessa erässä Penguins meni menojaan. Sam Lafferty, Jake Guentzel ja Zach Aston-Reese tekivät kaksi maalia mieheen Pittsburghille.

Winnipegin verkko soi

Maalinteko ei ole ollut Metropolidivisioonassa Carolinan jälkeen toisena olevalle Pittsburghille ongelma tällä kaudella. Joukkue on tehnyt jo kolmessa kuudesta ottelustaan seitsemän maalia.

Pittsburghilla on kasassa 25 tehtyä maalia, enemmän kuin millään muulla joukkueella. Winnipeg taas on päästänyt eniten maaleja koko liigassa, 26.

Laine pelasi hyökkäysketjussa Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa ja kartutti jääaikaa 18.22. Peli ei ollut aivan niin yksipuolinen kuin loppunumeroista voisi päätellä.

–  Kiekko otti tosiaankin muutaman kerran kummallisen pompun, Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice mietiskeli NHL:n verkkosivuilla.

Stastny tehoili Las Vegasille

Sarjakierroksen kahdessa muussa ottelussa ei pelannut suomalaisia. Las Vegas otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se peittosi vieraissa Los Angelesin 5–2. Samoin San Jose voitti toisen kerran peräkkäin kukistettuaan kotijäällään Calgaryn 3–1.

Las Vegasin voitto-ottelussa joukkueen tehopelaaja oli keskushyökkääjä Paul Stastny, joka rohmusi 2+2 pistettä. San Josen avitti voittoon tshekkihyökkääjä Tomas Hertl, joka teki ottelussa maalin ja syötti toisen.

Kommentoi