Lapuan valtuusto erotti kaupunginhallituksen – ja valitsi sen uudelleen

Lapuan kaupunginvaltuusto erotti maanantain kokouksessaan kaupunginhallituksen luottamuspulan takia, mutta valitsi sen puolen tunnin jälkeen uudelleen.

Erikoinen tilanne johtui siitä, että valtuustossa esitettiin epäluottamusta kaupunginhallituksen jäsenelle Panu Lahdensuolle (kok.), mutta yksittäistä kaupunginhallituksen jäsentä se ei voinut erottaa.

Aiemmin kokouksessa valtuusto päätti, ettei kaupunginhallitus nauttinut valtuuston luottamusta. Epäluottamusaloitetta käsitellyt tilapäinen valiokunta oli päätynyt esittämään kaupunginhallituksen erottamista ja uuden valitsemista. Erottamisesta päätettiin valtuustossa äänin 25–9. Käytännössä kaupunginhallitukseen ja Lahdensuohon luottivat kokoomuksen valtuutetut, joista tosin tyhjää äänesti yksi.

Valtuusto piti kaksi neuvottelutaukoa, joista jälkimmäiseen osallistuivat vain ryhmäjohtajat. Valtuusto päätti toisen tauon jälkeen yksimielisesti, että kaupunginhallitukseen tulevat valituiksi puolueiden esittämät ja sopimat henkilöt. Käytännössä vasta erotettu hallitus valittiin siis uudelleen. Näin myös Panu Lahdensuo jatkaa Lapuan kaupunginhallituksen jäsenenä.