Latvala manasi jopa koko uran kannalta kohtalokasta virhettä: "Ei voi muuta kuin peiliin katsoa"

HELSINKI

Toyotan konkarikuskin Jari-Matti Latvalan Walesin MM-ralli päättyi lupaavan alun jälkeen pahaan ulosajoon kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella. Latvalan kilpuri meni rytäkässä sen verran pahaan kuntoon, ettei kisaa voi jatkaa lauantaina ralli2-säännön turvin.

–  Tulimme yli nypyn, josta tie kääntyi heti oikealle. Ajoin varmasti vähän kovempaa kuin aamulla. Auto kevensi, ja menetin heti pidon, kun tulimme nypyltä alas. Siitä lensimme penkkaan, ja auto pyöri tiellä vähän aikaa. Lopulta mentiin pohja edellä puuhun, Latvala summasi tilannetta.

–  Osuma näytti hurjemmalta kuin miltä se tuntui sisällä autossa. Auto ei edes ole niin huonossa kunnossa. Valitettavasti penkassa oli kivi, joka osui minun vasemman jalkani kohdalle pohjaan. Se työnsi lattian sisään, ja siinä turvakaari vääntyi, Latvala jatkoi.

Latvala on ilman sopimusta

Latvalan kannalta tärsky tuli pahaan paikkaan. MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja on nimittäin vielä ilman sopimusta ensi kautta ajatellen.

–  Totta kai nämä ovat tärkeitä kisoja. Kausi on ollut huono, mutta nyt vähitellen olimme saaneet juonen päästä kiinni. Tämä oli kuitenkin ihan oma virhearviointi. Ei voi muuta kuin peliin katsoa, Latvala manasi.

–  Harmittaa hirveästi ne pisteet, jotka menivät hukkaan. Ei niinkään omalta puoleltani, mutta enemmän tiimin kannalta.

Latvalalla on enää kaksi kisaa aikaa todistaa, että tuurilainen kuuluu yhä lajin kirkkaimmalle huipulle. MM-sarjan kauden viimeiset rallit ajetaan Kataloniassa ja Australiassa.

–  Pitää vain unohtaa tämä ja katsoa kohti Espanjaa. Sieltä pitää sitten saada onnistuminen. Välillä tässä lajissa tulee ulosajoja. Kaikille niitä sattuu. Meni minulla yli kolme vuotta, kun viimeksi isosti ajettiin ulos. Pieniä virheitä on toki tullut siinä välissä. Tämä tilastotappio tuli huonoon paikkaan.

Kommentoi