Laukkanen ui naisten 100 metrin sekauinnissa Skotlannissa lyhyen radan EM-pronssia

HELSINKI/GLASGOW

Jenna Laukkanen sijoittui perjantaina kolmanneksi naisten 100 metrin sekauinnissa lyhyen radan EM-kisoissa Skotlannissa. Laukkanen ui Glasgow'ssa EM-finaalissa pronssia ajalla 58,62.

Euroopan mestaruuden voitti Unkarin Katinka Hosszu ajalla 57,36 ennen toiseksi sijoittunutta Venäjän Maria Kamenevaa (57,59).

Ennen viimeistä, 25 metrin vapaauintiosuutta Laukkanen näytti olevan ulkona mitaleilta. Hänen loppunousunsa osui nappiin.

–  Yleensä loppu on ollut minulta huonompi. Tuli vedettyä ensimmäinen 50-metrinen vähän rennommin, niin jäi loppuun voimia jäljelle, hän kertoi Glasgow'sta STT:lle.

Laukkanen jäi EM-finaalissa Suomen ennätyksestään vain 0,02 sekuntia. Hänellä on lyhyiltä radoilta ennestään kaksi Euroopan mestaruutta ja kaksi EM-hopeaa. Kultamitalit ovat 50 metrin ja 100 metrin rintauinnista vuoden 2015 EM-kilpailuista ja hopeat samoilta EM-kisamatkoilta kaksi vuotta myöhemmin.

Huippu-uimarien ideoimassa omassa kansainvälisessä ISL-kisasarjassa tänä syksynä uinut Laukkanen arvostaa menestystä lyhyen radan arvokisoissa.

–  Se on aina arvokisamitali sekin, Laukkanen sanoi.

Liukkonen jäi päämatkallaan EM-finaalipaikasta 17 sadasosasekuntia

Ari-Pekka Liukkosen vauhti riitti 12. sijaan miesten 50 metrin vapaauinnin välierissä uinnin lyhyen radan EM-kisoissa Skotlannissa. Liukkonen ui Glasgow'ssa ajan 21,40 ja jäi finaalipaikasta 17 sadasosasekuntia.

Kauden parhaan aikansa kauhonut Liukkonen oli ensimmäisen välierän neljäs, mutta varautui ennen toista erää, ettei yllä loppukilpailuun.

–  Heti kun näin aikani tulostaululla, arvasin, että toisessa erässä liian moni tulee kovempaa kuin minä, Liukkonen kertoi Ylelle.

Välierien nopein oli Liukkosen erän voittanut Venäjän Vladimir Morozov ajalla 20,73.

Liukkosen lyhyen radan Suomen ennätys on 21,20.

–  Finaaliin pääsy olisi vaatinut, että ui SE:n pintaan. Oli tämä aamusta askel parempaan, sanoi Liukkonen, joka oli kisojen päämatkallaan alkuerien kymmenes.

Kommentoi