Ida Hulkko viides ja Jenna Laukkanen kuudes 50 metrin rintauinnissa

GLASGOW

Ida Hulkko oli viides ja Jenna Laukkanen kuudes 50 metrin rintauinnin finaalissa lyhyen radan EM-kisoissa Glasgow'ssa. Hulkon aika oli 29,95 ja Laukkasen 30,15.

Kisan voitti Italian Benedetta Pilato ajalla 29,32 ennen maannaistaan Martina Carraroa ja Irlannin Mona McSharrya.

– Olihan se tässä ehkä jännintä tänään, että pääseekö finaaliin, niin kyllä tuohon täytyy tyytyväinen olla, varsinkin tällaisella kaudella kun on keskitytty sataselle, niin on vaikeaa saada vinstalta vauhtia esiin, Hulkko kertoi tiedotteessa.

Hulkko on tällä kaudella uinut EM- ja MM-finaalissä sekä lyhyellä että pitkällä radalla. Hänen vauhtinsa kiihtyi alkueristä (30,33) välieriin (30,07) ja finaaliin (29,95). Hulkko osallistuu EM-kisoissa vielä sadan metrin rintauintin ja 50 metrin vapaauintiin.

–  Tosi hyvä alku kisoille, Hulkko iloitsi.

"Olihan se ihan surkeeta"

Laukkanen voitti matkan EM-kullan 2015 ja EM-hopean 2017. Alkuerässään 24-vuotias sotkamolainen ui ajan 30,03 ja puhisi kaiken menneen pieleen. Välierässä hän höyläsi ajasta kolme sadasosasekuntia ja eteni välierien neljänneksi nopeimpana finaaliin. Loppukilpailussa Laukkasen vauhti hidastui ja hänen ajakseen kellotettiin 30,15, mikä jää 61 sekunnin sadasosaa hänen 2017 uimastaan ennätyksestä.

Myös tämän syksyn paras noteeraus 29,93 jäi saavuttamatta.

–  No olihan se nyt ihan surkeeta. Ei ole oikein mitään sanottavaa. Huono päivä sattui tänään, Laukkanen sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Laukkasella on Glasgow'ssa jäljellä vielä neljä matkaa, ja hän ilmoitti yrittävänsä nollata päivän mahdollisimman pikaisesti.

–  Ruokaa vaan naamaan ja nukkumaan. Yritän unohtaa tämän mahdollisimman nopeasti.

Laukkanen voitti 50 ja 100 metrin rintauinnin Euroopan mestaruudet 2015 Israelin Netanyassa. Kaksi vuotta sitten Kööpenhaminassa hän ui molemmilla matkoilla EM-hopeaa.

Kommentoi