Leclerc piiskasi Ferrarin odottamattomaan paalupaikkaan – Mercedes ihmeissään

SINGAPORE

Ferrari ja tallin nykyinen ykköstähti Charles Leclerc yllättivät odotukset, kun formula ykkösten Singaporen gp-kisaan jaettiin lähtöruudut lauantaina. Nuoren monacolaisen loistoajo toi italialaistallille paalupaikan radalla, jonka hitaissa mutkissa Ferrarin ei etukäteisarvioissa arvattu pysyvän mahtitalli Mercedeksen tai Red Bullinkaan kyydissä.

Leclercille, 21, paalupaikka oli jo kolmas peräkkäinen ja kaikkiaan viides tällä kaudella. Leclerc myös voitti kaksi edellistä kisaa, Belgian ja Italian gp:t.

–  Kiitokset tallille erinomaisesta työstä. Tiesimme tämän olevan vaikea rata meille, mutta toimme tänne sellaisen paketin jota tarvitsimme, tyytyväinen Leclerc totesi viitaten Ferrarin aerodynamiikkauudistuksiin.

Aika-ajoissa toiseksi ehti MM-pistekärki, Mercedeksen Lewis Hamilton ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä.

–  En tiedä, mistä Ferrari poimi vauhtinsa. Itse tein kaikkeni, ja olen todella iloinen ollessani eturivissä heidän (Ferrarien) seassa. Yritetään olla aggressiivisia sunnuntain kisassa ja toivottavasti sotketaan heidän kuvioitaan, Hamilton mietiskeli.

Ferrarin meno yllätti myös Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin.

–  Ajattelimme, että täällä Red Bullit ja Mercedekset taistelisivat paalupaikasta. Ferrari teki hyvää työtä, ja meidän on koottava itsemme kisaan, Wolff sanoi BBC:n mukaan.

Bottas ja Räikkönen kisaan parempaa toivoen

Mercedeksen Valtteri Bottas jäi viidenneksi, sillä edelle nelosruutuun ehti Red Bullin Max Verstappen. Ja viidennestä ruudusta lähtevällä riittää töitä Singaporen katuradalla.

–  Ohittaminen on täällä sinänsä vaikeaa. Odotellaan tapahtumia (kisan aikana), jos tulisi mahdollisuuksia, pettynyt Bottas sanoi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 14:s, mutta lähtöruutu on 13:s Racing Pointin Sergio Perezin saaman ruuturangaistuksen ansiosta. Räikkönen toivoo sunnuntaille vauhtia.

–  Sitä puuttuu yhä. Parempaan päin mentiin nyt, mutta ei riitä vieläkään. Toivottavasti emme ole kisassa yhtä kaukana kuin nyt olimme. Perjantain harjoituksissa kisavauhti tuntui olevan parempaa ja auto oli helpompi ja tasaisempi, joten toivotaan kisasta helpompaa (kuin aika-ajoista), tallitoverilleen Antonio Giovinazzille (11:s) lauantaina hävinnyt Räikkönen päätti ja lupasi kaikesta huolimatta nukkua yönsä hyvin.

Kommentoi