Lehtonen ratkaisi jatkoajalla – Jokerit venytti voittosarjansa KHL:ssä neljään

HELSINKI

Jokerit nousi KHL-jääkiekkoliigan ottelussa ahdingosta voittaen kaukalossaan Sotshin jatkoajalla 3–2. Jokerien paidassa debytoi harjoitusottelussa loukkaantunut MM-kultaleijona Veli-Matti Savinainen, mutta sankariksi nousi voittomaalista vastannut puolustaja Mikko Lehtonen.

–  -Ei sitä kukaan muista, miten voitto tuli. Kaksi pinnaa kuitenkin, se on tärkeintä – ja 0–2:sta noustiin, Jokerien pisteykkönen Lehtonen kiteytti.

Jokerien onnistumiset alkoivat vasta kolmannessa erässä, kun Jesse Joensuu iski kavennuksen lähietäisyydeltä reboundista. Pian helsinkiläiset saivat ottelussa ensimmäisen ylivoimapelin, ja sekin tuotti hedelmää maalivahti Dmitri Shikinin torjunnasta peliin poukonneesta kiekosta. Tasoituksen viimeisteli kapteeni Peter Regin, jolle osuma oli Joensuun tavoin kauden toinen.

–  Tämmöinen kasvattaa joukkuetta. Tiedetään, että pystymme nousemaan, kaikkiaan tehokertymän 4+9 koonnut Lehtonen kuvasi.

Voittoputki piteni

Jokereilla oli taustalla kolme perättäistä voitto-ottelua yhteismaalein 8–4, joten Sotshin kaato kasvatti putken neljään. Puolustuspeli on tiivistynyt, ja myös Jokerien pahasti köhinyt viimeistely näyttää asettuneen uomiinsa.

Sotshi-pelin alku muodostui isännille kuitenkin perin haastavaksi, ja mäen jyrkkyyttä lisäsi vieraiden avausmaali. Sotshi iski johtoon 15. minuutilla ylivoimalla, ja vielä tuplasi johtonsa toisessa erässä.

–  Aloitettiin hyvin, mutta vastustaja sai maalinsa. Sitten oli meidän erä, Savinainen summasi.

Kolmanteen erän Jokerit sekoitti pakkansa niin, että vain John Normanin kakkosvitja pysyi entisellään. Savinainen aloitti Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan rinnalla, mutta kirivaiheessa hänen vierellään olivat Henrik Haapala ja Regin.

–  Kaikki neljä kenttäämme ovat tosi hyviä. Itselläni sujui molemmissa koostumuksissa myös, Savinainen kuvasi.

–  Nyt tuntuu hyvältä. Yhdeksän viikkoa meni niin, että välillä tuli höyryt korvista ulos, alaraajavammasta toipunut Savinainen jatkoi.

Seuraavaksi Jokerit kohtaa hyökkääjä Teemu Pulkkisen Minskin Dinamon perjantaina. Kotirupeama päättyy sunnuntaina Ufaa vastaan.

Kommentoi