Leijonien lopun nousu Tshekki-pelissä päättyi jatkoaikatappioon – "Tietyllä tapaa jäi hyvä maku suuhun, vaikka hävisimme"

HELSINKI/PILSEN

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti Venäjän EHT-turnauksen tappiolla Tshekille. Tshekki kaatoi Leijonat torstaina kotikaukalossaan Pilsenissä jatkoajalla maalein 4–3.

Suomi pystyi nousemaan kolmannessa erässä kahden maalin tappioasemasta 3–3-tasoihin, mutta Lukas Sedlakin osuma jatkoajalla 23 sekunnin kohdalla päätti Suomen taistelun. KHL:ssä pelaava Sedlak teki ottelussa kaksi maalia.

– Nousujohteinen peli. Alussa meillä oli käsijarru päällä, mutta kaksi viimeistä erää pelasimme jo hyvää jääkiekkoa. Tietyllä tapaa jäi hyvä maku suuhun, vaikka hävisimme, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi STT:lle puhelimitse.

Tshekki ehti karata 2–0-johtoon ennen kuin Hannes Björninen viimeisteli Leijonille kavennuksen avauserässä. Björninen sai maukkaan syötön Jere Karjalaiselta kaksi vastaan yksi -tilanteen päätteeksi.

Ykkösketju nosti Suomen tasoihin kolmannessa erässä. Ensin Juho Lammikon tarkka kuti löysi tiensä Tshekin maalin yläkulmaan. Suomi haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja se toimi. Valtteri Kemiläinen laukoi viivalta, ja Veli-Matti Savinainen osui sisään ajassa 59.12.

–  Toki se lisää itseluottamusta, että pystyimme nousemaan vieraskentällä takaa tasoihin. Runttasimme emmekä antaneet periksi. Siihen voi erittäin tyytyväinen, koska Tshekki on hyvä joukkue, Jalonen muistutti.

JYP-ketju debytoi yhdessä

Suomen kokoonpanossa oli kahdeksan A-maajoukkueen ensikertalaista.

– Alussa se näkyi. Kaikki eivät luottaneet itseensä, mutta pelin edetessä jokainen nousi omalle tasolleen. Parasta pitää tällä tasolla lyödä pöytään. Ei se helppoa ole, mitä kansainvälisen tason pelaaminen vaatii, Jalonen sanoi.

Yksi keltanokista oli Liigan pistepörssin ykkönen Julius Nättinen, joka debytoi samassa ketjussa yhdessä JYP-seurakavereidensa Petrus Palmun ja Miska Siikosen kanssa.

– Hienoa, että saimme pelata samassa ketjussa ensimmäisessä maajoukkuepelissämme. Tempoa ottelussa riitti. Ei Liigassa ole tullut tällaista peliä vielä vastaan, Nättinen myönsi.

Suomi kohtaa seuraavaksi Ruotsin Moskovassa lauantaina ja Venäjän Pietarissa stadionottelussa sunnuntaina.

Kommentoi