EM-kisoihin tähyävät lentopallonaiset päättivät Kultaisen liigan 3–2-voittoon – Suomen miehet putosivat

MIKKELI

Suomi varmisti lauantaina kolmannen sijan lentopallon naisten Kultaisen liigan lohkossaan. Suomi kaatoi Azerbaidzhanin erin 3–2 Mikkelissä, ja hakkuri Piia Korhonen oli 23 pisteellä jälleen joukkueen tehokkain.

Korhonen oli viidessä ottelussa kuudesta tehokkain. Mikkelissä alkuminuuteilla krampin takia poisvaihdettu Saara Esko pääsi tilastoykköseksi vieraissa Azerbaidzhanissa.

–  Hakkuri saa paljon passeja, ja tehtävä on tehdä pisteitä. Olen tottunut urakointiin, ei tämäkään passimäärä (58) ennätys ollut, Korhonen sanoi.

Korhosella ja muilla maajoukkueen naisilla alkoi totaalinen, mutta lyhyt loma. Juhannuksen jälkeisenä maanantaina alkaa omatoimijakso, joka päättyy 22. heinäkuuta. Silloin joukkue kokoontuu 15–17 pelaajan voimin leirille Kuusamoon, sen jälkeen leireillään Kuortaneella ja Slovakiassa ennen 22. elokuuta Ankarassa Serbia-ottelulla alkavia EM-kisoja.

–  Serbiaa vastaan täytyy onnistua täydellisesti, että voidaan voittaa. Yhteenkään EM-otteluun emme aio lähteä tappiomielialalla, vakuutti passari Kaisa Alanko.

Tappiot opettavat voittoa enemmän

Alanko viettää reilun viikon lomansa Vaasassa. Sen jälkeen alkaa fysiikkapainotteinen jakso, jolle jokainen pelaaja saa oman ohjelman.

–  Voiton jälkeen on hyvä fiilis, mutta rankka pätkä tämä kolmeviikkoinen oli. Tappioita tuli enemmän kuin voittoja, oli kuusi kovaa peliä. Mutta häviöstä opitaan enemmän kuin voitosta, Alanko sanoi.

Myös Korhonen oli sitä mieltä, että häviöt antoivat Kultaisessa liigassa enemmän oppia kuin voitot olisivat antaneet.

–  Mitä olisi oppinut, jos olisi voitettu kuusi ottelua? Nämä kaikki ottelut olivat tärkeitä ja opittiin juttuja EM-kisat mielessä. Ainakin takaraivossa kisat olivat mielessä, Eurassa kesää viettävä Korhonen sanoi.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoi, että Mikkelissä olleiden 14 pelaajan lisäksi kuntoutuva yleispelaaja Noora Kosonen sekä libero Roosa Koskelo tulevat lähinnä mieleen, kun maksimissaan 17 pelaajaa aloittaa EM-leirin 22. heinäkuuta.

Suomen miehet jäivät voitoitta

Miesten lentopallomaajoukkue putoaa ensi kaudeksi Hopeiseen liigaan. Suomi hävisi lauantaina Mikkelissä Tshekille 2–3 Kultaisen liigan lohkovaiheen päätösottelussaan ja jäi lohkossa voitoitta.

–  Jos kuudesta ottelusta häviää kuusi, niin se todistaa, ettei nykyinen taso riitä Kultaiseen liigaan. Hopeinen liiga on parempi taso saada kokemusta nuorille pelaajille, sillä pelasimme tämän kesän Kultaisen liigan varsin kokemattomalla joukkueella, sanoi päävalmentaja Joel Banks.

Banks julkistaa maanantaina joukkueen, joka osallistuu 9.–11. elokuuta Kiinassa pelattavaan Tokion olympiakisojen karsintaturnaukseen. Vastaan tulevat Kiinan lisäksi Kanada ja Argentiina.

–  Ainakin pari kokeneempaa pelaajaa tulee mukaan, mutta toisaalta pari on myös kieltäytynyt jo nyt. Heillä on alla loukkaantuminen tai motivaation puute, Banks sanoi.

Monivuotinen luottohakkuri Olli-Pekka Ojansivu on kertonut sosiaalisessa mediassa olevansa käytettävissä olympiakarsinnoissa ja EM-kisoissa. Mikkelissä ottelua katsomassa ollut Ojansivu sanoi puhuvansa maajoukkueesta kerran jo kieltäytyneen Urpo Sivulankin mukaan.

Nykyinen kapteeni Sauli Sinkkonen ainakin toivottaisi kaksikon tervetulleeksi.

–  Molemmat ovat meritoituneita pelimiehiä. Kyllä minulle kelpaisi, mutta en tee valintoja, Sinkkonen sanoi.

Hyvät vaiheet liian lyhyitä

Lauantain Tshekki-ottelussa näkyi jälleen Suomen kovuuden puute tietyillä hetkillä. Voitettuaan ensimmäisen erän Suomella oli toisessa erässä eräpallo, mutta sitä joukkue ei käyttänyt. Sen jälkeen Suomella oli hyviä vaiheita, mutta ei riittävästi.

–  Harmittavasti menetimme toisen erän. Muutenkin tuli monenlaisia pieniä mokia, mistä vastustaja rankaisee tällä tasolla. Uuden valmentajan tuomat muutokset pelitapaan eivät jokaisessa tilanteessa säily mielessä, eikä yhteispeli toimi, Sinkkonen sanoi.

Kommentoi