LiigaPloki pelasi lentopallohistoriaa – LP Viesti kukistui naisten cup-finaalissa viidessä erässä

HELSINKI/TAMPERE

Pihtiputaalainen LiigaPloki teki lauantaina lentopallon seurahistoriaansa. LiigaPloki pelasi ensimmäistä kertaa naisten Suomen cupin loppuottelussa ja kukisti salolaisen kestomenestyjän LP Viestin 3–2 (17–25, 28–30, 26–24, 25–22, 17–15).

Kymmenen kertaa Suomen cupin voittanut LP Viesti vei kaksi ensimmäistä erää, avauserän miltei näytöstyyliin. Ottelu tasoittui toisessa erässä, kun LP Viestin ykköspassari Viktoriia Tutshasvili loukkaantui ja joutui finaalin loppuajaksi kentän sivuun. Hänen tilalleen tuli Veda Mansikkaviita.

LiigaPloki voitti kolmannen erän jatkopalloilla ja pelasi itselleen jatkoaikaa. LiigaPlokista nousivat esiin varsinkin yleispelaaja Maddie Palmer ja keskipelaaja Elizabeth Field.

Neljäs erä oli LiigaPlokin paras, joten finaali huipentui viidenteen erään. Siinä LP Viestillä oli 14–13-tilanteessa ottelupallokin, mutta salolaisjoukkue ei pystynyt katkaisemaan ratkaisuerää edukseen.

LiigaPlokin paras saavutus ennen tätä oli SM-pronssi.

–  Ihan mahtavalta tuntuu, LiigaPlokin Daniela Öhman kertoi Ylen haastattelussa.

Kaksi ensimmäistä erää olivat LiigaPlokille vaikeita.

–  Vähän suututtiin sen jälkeen. Alettiin pistää kampoihin, Ranskasta kesken kauden LiigaPlokin joukkueeseen tullut Öhman sanoi.

Kommentoi