Liigavauhti ei ollut liikaa Jesse Rantamäelle

Seinäjokelainen jääkiekkoilija Jesse Rantamäki on nuori monitaituri, jonka lajikirjoon kuuluu jääkiekko ja pesäpallo. Helmikuussa liigadebyyttinsä tehnyt nuori hyökkääjä siirtyi Sportin A-junioreista liigajäille. Vaasan Sportin edustusjoukkueen kanssa sopimuksen tehnyt nuori hyökkääjä osallistui maanantaina joukkueensa harjoituksiin Kaarlen kentällä. Vesisateesta huolimatta askel oli kevyt, nopeudesta puhumattakaan.

Rantamäki pelasi debyyttiottelunsa Vaasa Areenalla viime helmikuussa lappeenrantalaista SaiPaa vastaan. Rantamäki ehti pelata keväällä seitsemän ottelua Sportin kokoonpanossa ennen siirtymistä kesätauolle. Loppukaudella pelatut minuutit liigakaukalossa ovat tuoneet Rantamäelle paljon itseluottamusta ensi kautta ajatellen, vaikka pisteitä ei vielä hyökkääjän tilille ole ehtinyt kertyä.

– Totta kai se tuo paljon itseluottamusta, kun näkee, että pystyy pelaamaan liigajäillä hyvin. Tärkeänä koen myös sen, että joukkueen valmentajat ovat nähneet mihin pystyn, nuori hyökkääjä kertoo.

Päävalmentaja Tomek Valtonenkin on kehunut Rantamäkeä A-junioreiden parhaimmiksi hyökkääjiksi. Nuori vahvistus ei pelkää ensi kauden tulevia haasteita. Hän suuntaa katseet luottavaisin mielin kohti tulevaa kautta. Tavoitteena hänellä on vahvistaa liigajoukkueen hyökkäystä sekä kehittyä pelaajana.

– Omiin vahvuuksiin kuuluu työnteko ja tietynlainen röyhkeys tilanteissa, Rantamäki kertoo.

Rantamäki suuntaa katseet uuteen kauteen avoimin mielin. Hän myöntää, että liigakokemus antoi lisäpuhtia ja motivaatiota omaa uraa ajatellen.

– Uusi kausi ja uudet kujeet niin sanotusti. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti uutta kautta, Rantamäki lisää.

JULIA RAUTAKOSKI

Kommentoi